Gluténmentes gombás és tonhalas fettuccine
2 személyre | Előkészítés: 5 perc | Főzési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag (200 g) Slim Pasta Fettuccine szélesmetélt tésztahelyettesítő
- 320 g tonhal (1 konzerv)
- 20 g INTRHERB GURMAN kókuszzsír
- 90 g szeletelt gomba (különböző fajták, keverve)
- 120 ml tejszín
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 4 db félbevágott szilva paradicsom
- 1 fej aprított vöröshagyma
Az elkészítés módja:
Közepes lángon olvasszuk meg a kókuszzsírt, majd keverjük el benne az aprított hagymát, addig, míg az meg nem barnul. Adjuk hozzá a leszűrt tonhalat és keverjük meg újra.
Keverjük bele a gombát és a paradicsompürét. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd adjuk hozzá a tejszínt és a petrezselymet, végül pedig a szilva paradicsomokat. A gomba megpuhulásáig főzzük össze.
Készítsük el a Slim Pasta Fettuccine szélesmetélt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint (Öntsük le a folyadékot, és folyóvízben alaposan öblítsük át szűrő segítségével).
Adjuk hozzá a tonhalas és a gombás szószt. Forgassuk meg alaposan egy csipesszel, hogy a tészta is átmelegedjen.
Tálaljuk és díszítsük petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tápérték adatok:
Energia tartalom: 452 kcal
Fehérje: 47.0 g
Szénhidrát: 13.0 g
Zsír: 21.0 g
Telített zsír: 13.0 g
Nátrium: 1.1 g
Élelmi rost: 5.0 g