Keresés befejezése

Fahéjas mini fánk

Fahéjas mini fánk

Fahéjas mini fánk

Hozzávalók (20 db):

  • 100 g Benefitt Fánk lisztkeverék
  • 150 ml langyos tej
  • ½ tk cukor
  • 20 g élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 2 db tojás
  • 20 g Benefitt Paleo Cukorhelyettesítő
  • 2 ek kókuszolaj

Forgatáshoz:

  • 50 g olvasztott vaj
  • 50 g Benefitt Paleo Cukorhelyettesítő
  • 1 tk fahéj

Elkészítése:

  • A langyos tejbe cukrot tesszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  • egy keverőtálba beletesszük a 2 tojást, a 2 evőkanál kókuszolajat, 1 csipet sót, a 100 g Benefitt Fánk lisztkeveréket, 20 g Paleo Cukorhelyettesítőt végül az élesztős tejet
  • robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
  • 10 percig letakarva pihentetjük
  • a tésztát kinyomózsákba kanalazzuk, a mini formát lefújjuk sütőspray-vel, és beletöltjük a tésztát a formába
  • 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg
  • sütőrácson hagyjuk hűlni
  • közben megolvasztjuk a vajat, egy másik edényben összekeverjük a Paleo Cukorhelyettesítőt a fahéjjal
  • egy ecset segítségével megkenjük a fánkokat olvasztott vajjal és beleforgatjuk a fahéjas keverékbe