Keresés befejezése

Gluténmentes Mézeskalács recept

Gluténmentes Mézeskalács recept

Gluténmentes Mézeskalács recept

„BENEFITT Gluténmentes Lisztkeverék, Fehér házikenyérhez” keverékből

 

Elkészítési javaslat légkeveréses sütéshez:

Hozzávalók 2-3 tálca mézeskalácshoz:

  • 500g BENEFITT Gluténmentes lisztkeverék (Fehér házikenyérhez)
  • 175g BENEFITT Nádcukor
  • 1 púpozott teáskanál BENEFITT Szódabikarbóna
  • 1 csipet BENEFITT Himalája só (fehér finomszemcsés)
  • 12g mézeskalács fűszerkeverék
  • 120g zsiradék/margarin
  • 180g méz
  • 2db M-es tojás

Elkészítés menete:

  • Egy tálba mérje ki és keverje össze a por állagú hozzávalókat, majd a megolvasztott zsiradékot, illetve tojást és mézet szintén gondosan keverje el benne.
  • Alapos átgyúrást követően pihentesse a tésztát 15 percig, majd egy deszkán nyújtsa közepesen vékonyra. Tetszőleges alakú szaggatóval formázza meg a mézeskalácsokat és helyezze őket egy papírral bélelt tepsibe.
  • 175 fokon süsse 10-15 percig a mézeskalácsokat sütője teljesítményétől függően.
  • Kihűlést követően díszítheti süteményeit és lyukat fúrva beléjük akár karácsonyfadíszt is készíthet belőlük