Keresés befejezése

Ments Életet Alapítvány

Ments Életet Alapítvány

Fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást, ezért évek óta támogatói vagyunk a Ments Életet Alapítványnak. Az Alapítvány alapítói között említhetjük Nagy Ferót, Gazdag Tibort, Lázár Vilmost, de Vastagh Csaba is intenzíven részt vesz az alapítvány kampányaiban.

Az INTERHERB által nyújtott támogatáson felül, egyes termékeink megvásárlásakor már vásárlóink is +20 Ft-tal támogathatják az alapítvány véradói kampányait.

A Ments Életet Alapítvány elsődleges célja a véradás népszerűsítése, a véradásnak a gyógyászatban, illetve életmentésben betöltött szerepével kapcsolatos ismeretterjesztés, elsősorban a fiatalság körében, de a szélesebb társadalmi rétegekben is.

Másodlagos célja a prevenció fontosságának hangsúlyozása. Nemzetközi összehasonlításban köztudomású tény, hogy az elöregedő magyar társadalom egészségügyi állapota nem kielégítő. Az életkor növekedése mellett a nyugdíjkorhatár emelkedése általános tendencia, ezért nem közömbös, hogy az aktív kereső népesség a közösség számára végzett tevékenységét mennyire betegen, vagy egészségesen fejti ki. A betegségek megelőzése a társadalom számára költséghatékonyabb megoldás, mint a betegségek kezelése, illetve annak finanszírozása. A véradás ebben is segít.