Keresés befejezése

Tanácsadás

Tanácsadás

Dr. Boros Szilvia, PhD. sport-szakorvos, főiskolai docens

Általános orvosi diplomáját Szegeden szerezte meg 1996-ban, majd a Sportegészségügyi Intézet Kutató Osztályán sportélettani vizsgálatokkal, táplálkozás-elemzéssel és tanácsadással kezdett foglalkozni. Tudományos doktori fokozatot pszichológia témában, a sporttudományok területén szerzett. Sportorvosi, búvárorvosi szakképesítéssel rendelkezik.

Érdeklődése az egészséges életmód, a betegségek megelőzésével kapcsolatos módszerek, méregtelenítés, fogyókúra, izomtömeg növelés, immunerősítés, stb. megismerésének irányában teljesedett ki. Úgy gondolja, hogy a testi panaszok, tünetek nem választhatók szét a lelki és szellemi folyamatoktól. A test, szellem és lélek állandó kölcsönhatásban áll egymással és folyamatos változás jellemzi. 

Véleménye szerint a természetes alapanyagok, módszerek alkalmazása, az egészségtudatos életmód a legtöbb esetben tartós jó közérzetet biztosít és segíti a szervezet stresszel szembeni megküzdését, a betegségek megelőzését.



Kérdezzen szakértőnktől!

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!


Regisztráció


181 hozzászólás

  • Erzsébet
    Tisztelt Boros Doktornő!

    Szeretném elhagyni a Sanvalt.Most a 10 miligrammosból egy negyedet veszek be sajnos már évek óta.Hallottam,hog a hirtelen elhagyás "elvonási"tüneteket is okozhat,mi lenne a helyes elhagyás,esetleg minden másnap?Ez lenne az első kérdésem.Vérnyomáscsökkentésre a Coverex Fortét szedem,a vérnyomásom így rendben van.Koleszterinem 5.2 a Roxera 20-as tablettával.Valamint Astrix-ot.
    Következő kérdésem:szedhetem-e az Omega-3 halolaj kapszulát,esetleg kiválthatnám-e vele a Roxera tablettát?

    Válaszát megköszönve,maradok tisztelettel!

    Minden jót és jó egészséget kivánok!
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Erzsébet!

      Az omega-3 halolaj szedésével a Roxera tabletta szedését nem tudja kiváltani, Nem egyforma hatáserősség jellemzi őket. Az altató adagjának csökkentését az Önt jól ismerő, kezelőorvos/ háziorvos tudja szabályozni.

      Minden jót kívánok!
      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • Virág Iker
    Jò napot!

    Allergiàmra szedtem a màriatövis magot, tegnap vettem be utoljàra.
    Baj lehet, hogy mellette Taisa fogamzàsgàtlòt szedek lassan 2 éve?

    Üdvözlettel: Viràg
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Virág!

      A máriatövismag a fogamzásgátlók hatását módosíthatja, ezért együtt nem javasolt szedni őket. Nagyon jó, hogy abbahagyta máriatövis mag szedését.

      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
    • Virág Iker
      Köszönöm a gyors vàlaszt. Remélem akkor nem csinàltam hülyeséfet, hogy egy darabig együtt szedtem öket. Mivel nem rég beteg voltam, amugy is kiegészitö védekezés van ebben a hònapban, csak nem emlékszem mikor kezdtem szedni a màriatövismagot.
  • Zsu
    Kedves Doktornő!

    Azt szeretném kérdezni, hogy 16 éves lányom szedheti -e a női cseppeket?

    Üdvözlettel:

    Zsuzsi
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Zsuzsi!
      Nehezet kérdezett... Elvileg 18 év felett javasoljuk.
      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • kispestimama
    Tisztelt Doktornő!
    2016. október elején szívműtétem volt. (Yacoub /remodelling/ aorta bill. megtartó műtét).Fizikai állapotom jó, enyhe idegrendszeri problémáim vannak. Ezen kívül zsírmáj betegséggel is küzdök. Jelenleg Bisoprololt és Asa gyógyszert szedek és 0,25 mg Frontint ( naponta 3x, vagy szükség szerint.) Sanval altatót igyekszem elhagyni, de jelenleg még a 10 mg-ból negyedet szedek . Kérdésem, hogy ezek mellett a citromfű tea vagy kapszula javasolt-e? vagy kiváltható-e a Frontin és az altató?
    Szeretném minél kevesebb gyógyszerrel terhelni a szervezetem már csak a májam miatt is
    Válaszát nagyon köszönöm,
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Kérdező!
      A citromfű nem szedhető együtt nyugtató hatású gyógyszerekkel. A Frontin leírt napi adagja jóval erőteljesebb hatást fejt ki, mint a citromfű, ezért nem váltható ki vele a Frontin. Egyébként is igen körültekintetően, fokozatosan szabad csak elhagyni, orvosi kontroll mellett.
      Így a jelen helyzetben nem tudok mást írni, csak azt, hogy próbálja az altatót fokozatosan elhagyni, a nyugtatót kezelőorvosi segítséggel csökkenteni. HA a két gyógyszert teljesen elhagyta, akkor fog tudni gyógynövény készítményt alkalmazni alvási nehézségre, feszültségoldásra.
      Minden jót kívánok!
      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
    • kispestimama
      Köszönöm szépen a gyors választ! megértettem.
  • gabkati
    Bocsánat, doktornő.
    A korábbi levelemet pontosítanám:
    "Igen erős, tehát edző táborban 1-1 hónapban"
    itt kimaradt sajnos egy szó: "igen erős terhelés esetén...."

    Elnézést kérek,
  • gabkati
    Tisztelt Doktornő!
    Szeretnék tanácsot kérni, mivel egyértelmű állásfoglalást nem tudtam szerezni ebben a témában ez idáig.
    Kamasz fiam 16 éves, versenyszerű sportoló. Öttusázik.
    Rendszeres vitamint kap, 2 hónap szedés, 1 hónap szünet.
    Influenza szezonban, ha szükséges grapefruit cseppeket kap.
    Igen erős, tehát edző táborban 1-1 hónapban szed spirulina algát mézben.
    Már jó egy éve így szed vitamint, a tapasztalatunk annyi, hogy kevésbe fáradt, jó kondiciója van, megfelelő erőnléttel rendelkezik.
    De szabad-e ezt? Nem sok-e? Nem üthet-e vissza a későbbiek során, hogy plusz vitamin bevitelt kap?
    Köszönöm szépen válaszát; Kati
  • zoltán
    Tisztelt Doktornő!

    Rendszeres syncumart szedő vagyok, ezért a megfázásos betegségekre szedhető gyógyszereket nem szedhetem. Ajánlották a grapefruitmag cseppet. A syncumart szedők szedhetik a grapefruitmag cseppet?

    Üdvözlettel: Zoltán
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Zoltán!
      A grapefruitmag hatóanyaga keresztreakcióba lép a véralvadás gátlókkal, ezért együttes szedésük nem ajánlott.

      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • vagiz
    Köszönöm szepen a valaszt kedves Doktornö!
    Akkor meg vagyok nyugodva, ugyanis mar 3 eve szedem a Fekete afonya kapszulat a szememre (a jobb szemem születesem ota sajnos tompalato)
    De amiota szedem az afonya kapszulat azota sokat javult a latasom!! Nincs szüksegem mar erösebb szemüvegre, söt javult 0,25 dioptriat, sötetben autovezeteskor igen tisztan latok es a faradtsag altal keletkezett szembeverzesek is teljesen megszüntek! Evente 4 dobozt szedek (evszakonkent 1 doboz).
    Köszönettel es Tisztelettel: Vagi Zoltan
    • Dr. Boros Szilvia
      Én is köszönöm, Zoltán. Örülök, hogy bevált a készítmény. Minden jót kívánok!
      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • vagiz
    Tisztelt Boros Doktonö!

    En azzal a kerdessel fordulok Önhöz, hogy az Interherb FEKETE AFONYA kapszula tartalma mennyire van bevizsgala, ugyanis a 30 ev törtent csernobili atomerömüböl katasztrofabol szarmazo Cezium-137 radioaktiv elem meg mindig kimutathato azokban fekete afonya konfitürökben es lekvarokban amelyeknek alapanyaga Kelet-Közep es Eszak Europabol szarmazik!!

    Forras (Nemetorszag, független informacios szolgalat): http://www.strahlentelex.de/Stx_13_632-633_S01.pdf

    Szeretnem tudni, hogy erre iranyulo bevizsgalas törtent-e mar az Inteherb altal forgalmazott Fekete afonya kapszulaval!!

    Köszönettel es Tisztelettel: Vagi Zoltan
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Vági Zoltán!
      Hatóanyagra, mikrobiológiai, nehézfém és peszticid szennyeződésre van bevizsgálva az Interherb Fekete áfonya kapszula. Az alapanyag Kínából származik, így kívül esik a szennyezett régión.
      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia

  • szabinak9@gmail.com
    Kedves Doktornő!

    17éves korom óta szedek L-thyroxin hening tablettát, a nőgyógyászom felírt deciora fogamzásgátló tabletát a kérdésem az lenne, hogy szedhetem a kettőt együtt?

    Tisztelettel; Kiss Szabina
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Szabina!
      Elnézést kérek a kései válaszért. Utánanéztem: az L-Thyroxin és az ösztrogének között van kölcsönhatás, azonban a két készítményről konkrétan nem írtak. Ezért azt javaslom, hogy kérdezze meg nőgyógyászát.
      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • Piroskajúlia
    Kedves Doktornő! A grapefruitmagcseppeket szedem pár hónapja. Valahol olvastam egy hasonló termék alkalmazásánál, hogy nem szedhető folyamatosan, szüneteltetni kell a szedését. Kérdezem,hogy az Interherb terméket is így kell-e szedni. Szükséges-e szüneteket beiktatni?
    Köszönettel Piroska Júlia
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Júlia!

      Addig érdemes szedni folyamatosan, amíg a kezelés ezt indokolja. Pl. ha olyan az életmód vagy aktuális életkörülmények, amelyek tartósan fennállnak, akkor nyugodtan szedhető. HA szezonális immunerősítésről van szó, akkor nem kell folyamatosan szedni.

      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • Vincze
    Kedves Doktornő!

    Kérdésem, hogy a Grapefruit mag cseppet körömgombára hígítva vagy töményen lehet-e ecsetelésre használni?

    Válaszát előre is köszönöm
    Vincze Istvánné

    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Vincze Istvánné!

      Lehet töményen alkalmazni, ügyelve arra, hogy bőrre ne kerüljön.

      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • Zsu
    Kedves Doktornő!

    Harminc éves egészséges nő vagyok, állandó jelleggel nem szedek semmilyen gyóygszert. Azt szeretném kérdezni, hogy tud-e ajánlani bármilyen természetes készítményt, ami segítheti a dohányzásról való leszokásomat vagy ami az esetleges súlynövekedés ellen szedhető?

    Válaszát előre is köszönöm!
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Zsuzsi!

      Számos természetes készítmény segítheti, kiegészítheti a fogyókúrás programot, de hogy melyek lennének Önnek kedvezőek, így látatlanban nem határozhatók meg. Ismerni kellene az életmódját, habitusát, örökölt sajátosságait. A dohányzásról való leszokáshoz szintén személyes konzultáció lenne jó. Kérem, ha van lehetősége rá, keressen fel szakembert.

      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • glozikmoni
    KEDVES DOKTORNŐ. SZERETNÉK ÉRDEKLŐDNI, HOGY A SÚLYKONTROLL ÉS A FÜGEKAKTUSZ ÉS ZÖLD TEA KÉSZÍTMÉNYEKET LEHET -E EGYÜTT HASZNÁLNI FOGYÓKÚRÁNÁL,
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Mónika!

      Igen, szedhetők együtt. A bőséges folyadékbevitelre fokozottabban figyeljen.
      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • Ildikó42
    Kedves Doktornő ! 42 éves vagyok szeretnék kollagént és hyarulon tabletát szedni de pontosan nem tudom mekkora adagot érdemes bevinni a szervezetbe. Olvastam hogy a kollagén mellé érdemes c vitamint is szedni a hyarulon savnál meg azt irták hogy kerüljük a c vitamint akkor akettőt hogy lehet össze egyeztetni?
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Ildikó!
      Lehet kollagént és hyaluronsavat is C-vitaminnal együtt alkalmazni. A legtöbb készítményből elegendő napi egy kapszulát alkalmazni, de érdemes mindig szem előtt tartani az adott készítmény tájékoztatójában szereplő adagolást és azt követni.

      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • Nagy László
    Kedves Doktornő!
    Köszönöm válaszát.Ezek szerint a kisfiam szedheti a 3 készítmény melléa grsf.kids cseppet?Ön ismeri azt a 3 készítményt amit írtam,mert a gyerekorvos azt mondta túl sok.Mire gondolhatott?Nem lesz gond?
    Köszönettel.László
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves László!

      Mivel nem ismerem Kisfiát és nem hiszek a távgyógyításban még prevenció szintjén sem, ezért csak általánosságban tudok fogalmazni. Elvileg semmi akadálya nincs az említett 3-féle étrend-kiegészítő, előírás szerű, egyidejű szedésének.

      Üdvözlettel,
      Dr. Boros SZilvia
  • Nagy László
    Kedves Doktornő! Én multiviatmin szedek és mellé a grafr.cseppet felnőtt,emellé lehet 1 hétig azINTERHERB NAPI CSEPP Immun cseppek 50ml vagy addig hagyjam abba a másikat?
    Köszönettel.László


    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves László!

      Véleményem szerint adható még emellett a grapefruitmag csepp. Azért javasoljuk 3x, hogy kisebb legyen az egyszeri dózis, az esetleges gyomorirritáció elkerülése érdekében, természetesen bő folyadékkal együtt (alaposan elkeverve). Ha a gyermek jól tolerálja, akkor lehet napi 2x9 csepp is.
      Felnőttnek a multivitamin + Immuncsepp mellé lehet grapefruitmag cseppet is alkalmazni, különösen a téli hónapokban.

      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • Nagy László
    Kedves Doktornő!
    Kisfiam 6,7 éves és óvodás még.Orrmandula megnagyobb.miatt sokat volt beteg.Műteni nem kellett,mert jól helyezkedett el.A lényeg,hogy most Napi 5 ml Immunotrofinát kap,amiben jód,Béta glukán,B viatminok és arginin van.Ezt folyamatosan tavaszig,mert erre jó.Mellé orvos ajánlotta természetes viatmin FOrever Kids napi 3.Ez multiviatmin csak jód nincs benne.Továbbá homeopátiás Lympfomiosot csepp 3x15 3 hónapon át 03.30.ig.Rátaláltam az Interherb kids graph.cseppre 3x6 cseppre és mivel antibiot,hatása van és olyan gyakran náthás gondoltam elkezdem,de a gyerekorvos azt mondta sok ez már.Bár nem ütik egymást.Ön is így látja,de akkor mikor adjam majd neki?Megelőzésképpen szerettem volna még napi 6 cseppet sem lehet?Azt nme értem,hogy miért 3x6 csepp ?Esetleg 2x9 csepp nem lehet,és nekem a felnőttben lehet 2x9,mert így néha elmarad a 3 .bevétel vagy mi az oka,hogy 3 x kell?Várom kedves válaszát.Köszönettel.László
  • Kevin34
    Tisztelt Doktornő

    Cukros vagyok 15 éve és a férfiasságom nem működik 1 idelye . Szeretném kérdezni, hogy az XXX nevű készítmény hatásos lenne -e?

    Tisztelettel
    K Attila
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Attila!

      Sajnos cukorbetegségben a gyógyszerek miatt nem javasolható az XXL Férfierő, mivel az egyik fő komponens (görögszéna) közömbösítheti a cukorgyógyszer hatását.

      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • Csolti
    Tisztelt Doktornő!

    Érdeklődnék hogy ezek a gyógyszerek mellett : vérnyomás csökkentő(Egiramlon),pajzsmirigy(L-Thyroxin),vérzsír(Lipidil Supra), szedhető-e a grapefruitmag csepp?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Cs. Zsolt
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Zsolt!
      Sajnos nem szedhető. Mindhárom gyógyszer hatását módosíthatja.

      Üdvözlettel,
      Dr. Boros SZilvia
  • Julika
    Jó Napot!
    Egy kérdéssel fordulnék önhöz.Nekem volt egy méhen kivűli terhességem,pontosítva a bal petevezetékben volt a babám.Mütéti úton eltávolították a jobb petefészekben lévő cisztával együtt.A zárojelentésben laporoszkópia van irva,és egy 10 cm-es vágás van a hasam alatt.Utánna néztem a laporoszkópia jelentésének,de abban nem szerepel 10 cm-es vágás.Lehetséges hogy elírták a zárójelentést?Maga szerint mennyi időt kell várni a következő terhességig,kicsit félek hogy megint valami baj lesz.
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Julianna!
      Van 10 cm-es vágás a hasa alatt? HA nincs, akkor bizonyára elírás. Bár így elég nehéz válaszolni, hiszen sem Önt, sem a zárójelentés pontos szövegét nem ismerem.
      Minimum hat hetet célszerű várni a következő terhességig, de fontos, hogy testileg és lelkileg is erősnek érezze magát és csak úgy induljon neki az újabb babavárásnak.
      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • darknessa
    Tisztelt Doktornő!

    Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi két termék közül melyiket ajánlja a megfelelő anyagcsere fenntartásához diétás étrend mellé.

    http://www.interherb.hu/hu/emesztestamogatok/interherb-napi1-barna-alga-extraktum-kapszula-150-mg-30-db/
    http://www.interherb.hu/hu/emesztestamogatok/interherb-napi1-tamarind-extraktum-kapszula-300-mg-30-db/

    Megtisztelő válaszát várva, üdvözlettel:
    Kis-Kovács Adrienn
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Kis-Kovács Adrienn!

      Nagyon nehezet kérdezett, hiszen sok-sok tényező befolyásolja, hogy mit célszerű (ha egyáltalán célszerű) szedni diétás étrend mellé. Általánosságban a barna alga leginkább az anyagcsere ütemének gyorsítására, a tamarind a széklet rendezésére adható.

      Üdvözlettel,
      Dr. Boros Szilvia
  • Vendég
    Tisztelt Doktornő!
    A kollagen-hyaluron tabletta szedése okozhat-e ekcémát?
    A tabletta szedése során jelentkeztek nálam a tünetek, és valahol olvastam, hogy halpikkelyből nyerik a kollagént, ezért gondolok erre az összefüggésre.
    Előre is nagyon köszönöm válaszát:
    Móni
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Móni!

      Tudomásom szerint ebben az Interherb készítményekben csirke eredetű kollagén található. Egyetlen allergiás esetről sincs ismeretünk. Azonban az egyéni érzékenység mégsem zárható ki. Javaslom, hogy próbáljon szüntet tartani a készítmény szedésében.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Tisztelt Doktornő!
    41 éves vagyok 2 éve szedek fogamzásgátló tablettát.Kérdésem,hogy e mellett szedhetnék-e máriatövis cseppet,vagy kapszulát,esetleg teát.Befolyásolhatja a tabletta hatását?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Erzsébet
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Erzsébet!
      Befolyásolhatja a máriatövis az ösztrogének hatását, jóllehet alacsony erősségű kölcsönhatásnak minősíti a szakirodalom. Én a magam részéről nem tudom javasolni a kettőt együtt.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Kedves Szilvia!
    Azt szeretném kérdezni, hogy a halolaj kapszula szedhető e fogamzásgátlóval(Deciora).Napi hány kapszula ajánlott?
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Kérdező!
      Igen, szedhető. Az XXL Halolajból napi 1-2 kapszula szedhető.

      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Mimi0411
    Kedves Szilvia!

    Édesanyámnak 1-es típusú cukorbetegsége van. Már olyan sok jót olvastam a feketeköményről, hogy elgondolkodtam azon, valamilyen formában veszek neki. A biztonság kedvéért több oldalon is utánanéztem, hogy kizárások közt szerepel-e a cukorbetegség, de egyértelmű választ nem kaptam. Volt ahol egyáltalán nem említették, volt ahol csupán a 2-es típusú cukorbetegségre való alkalmazást említették (ami már egy kicsit gyanús volt), és volt ahol annyit írtak oda, hogy előtte orvossal konzultáljon a páciens. Mivel még mindig bizonytalan vagyok, így gondoltam jobb, ha egy hozzáértő szakembert (Önt) is megkérdezek már. Tehát kérdésem: 1-es típusú cukorbetegek fogyaszthatnak feketeköményt?

    Köszönettel,
    Noémi
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Noémi!
      Sajnos nem javasolt 1-es típusú cukorbetegség esetén feketeköményt fogyasztani, mivel az inzulin hatását felerősíti.

      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    KEDVES SZILVIA!

    A KISFIAM 1-ES TÍPUSÚ CUKORBETEG ÉS VIZILABDÁZIK, FEL TUDNÁNK VENNI A KAPCSOLATOT?SZÜKSÉGEM LENNE SEGÍTSÉGRE, MERT SAJNOS EDDIG NEM NAGYON KAPTAM EZZEL KAPCSOLATOSAN. :sad:
    ÜDVÖZLETTEL:CSILLA
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Csilla!

      Semmi akadálya.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Tisztelt Doktornő!
    21 hetes kismama vagyok, és sajnos ma reggel tüsszögni kezdtem és csöpögni kezdett az orrom. A várandósság előtt sokszor segített már a fokhagyma kapszula és a méhpempő fogyasztása, hogy gyógyszer nélkül átlendüljek egy-egy betegségen. Most viszont elbizonytalanodtam, hogy alkalmazhatom-e ezeket a terhesség alatt. Ebben kérném a segítségét, amit előre is köszönök!
    B. R. Adrienn
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Adrienn!
      A készítmények megbízhatóak, azonban a várandósság alatt nem szedhetők, mivel a hatóanyagokat nagy dózisban kapná a magzat. Ezért a fokhagymát és mézet természetes formában javaslom a terhesvitaminok, D-vitamin szedése mellett.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Kedves Szilvia!

    Segítséget szeretném kérni! Egy idő óta azt vettem észre hogy nincsen étvágyam, emiatt fogytam is elég sokat, a gyomromban olyan mintha egy kő lenne, és nem emészt mindig, gyakran fáj, és néha úgy érzem mintha nem kapnák levegőt! A bőrömön pedig néha ilyen apró vörös foltok jelennek meg, de egy pár óra múlva elmúlik! Gyakran van vizelési ingerem is! Ezen kívül a bőröm eléggé érdekes szagot áraszt.Kipróbáltam már elég sok gyógyteát,sok antibiotikumot is szedtem már fel,(orvos által felirt) de sajnos nem használt! Meg már elég sok vizsgálton is jártam, egyedül gyomortükrözésen nem voltam!elég lenne egy valamilyen méregtelenítő kúra? Gondolkoztam, hogy el kéne menni egy gyomortükrözésre, de előtte végeznék egy tisztítást, hátha az használ! Milyen tablettát vagy gyógyteát javasol? Vagy Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm! Köszönettel: Mónika
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Mónika!
      Aggasztóak a panaszai. Kérem, ne tántorodjon el az alapos kivizsgálástól, a gyomortükrözéstől! Az okok ismeretében már könnyebb lesz kialakítani a megfelelő kezelési módszereket is.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Üdvözlöm!
    Az interherb kollagén hyarulonsavas kapszulát szedem 2 hete. Viszont bevétel után hányinger tör rám egy ideig. Abbahagyjam a kapszula szedését vagy normális ez az állapot.
    Üdv Laura
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Laura!
      Elképzelhető, hogy érzékeny valamelyik összetevőre. A szakirodalom nem tesz említést mellékhatásról, ezért úgy gondolom, hogy egyéni túlérzékenységről lehet szó. Ha a panasz mindig jelentkezik és nem függ attól, hogy étkezés előtt vagy után szedi be a készítményt, ill. más életmódbeli sajátosságtól, akkor azt javaslom, hogy ne szedje tovább.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Tisztelt Doktor nő!
    Betegségem körülbelül egy éve kezdődött olyan tünetekkel,hogy a jobb láb térd alatti részén fájdalmas görcsölés keletkezett,ami éjszakánként fokozódott és erős forróság önti el az alsó lábrészt mindkét lábon.Napközben a fájdalom elviselhető,pár órás mozgás után vagy kis pihenés után is,görcsös fájdalom jelentkezik a comb külső és belső részén,amit gyulladás gátló kenőccsel / voltaren elulgel /és masszírozással csökken.Több vizsgálaton is voltam,laborvizsgálaton is aminek az eredményét el tudom küldeni ha bescannelem,de házi orvosom szerint az eredmények jók.Voltam BEMER kezelésen is 22 alkalommal,eredménytelenül.Jelenleg szedett gyógyszereim:MagneZi B6 calivita,calcium.Kérdésem,hogy gyógyítható e a problémám,vagy hogy hová,milyen vizsgálatra-szakrendelésre menjek?
    Köszönettel:Sándor
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Sándor!

      Panaszával mindenképp szakorvos-holisztikus orvoshoz kell menni. Következő levelemben küldök néhány javaslatot.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy Warfarin orion mellett szedhető-e az interherb lecitin kapszula.

    Köszönettel: Anna
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Anna!
      Igen, szedhető. A tudományos irodalom nem ír gyógyszerkölcsönhatásról a lecithin kapcsán.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Tisztelt Doktornő?

    Az lenne a kérdésem,hogy édesapámnál most diagnosztizáltak cukorbetegséget.
    Milyen vitamint vagy étrend kiegészítőt ajánl neki.

    Köszönettel Zsanett
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Zsanett!
      A gyógyszeres beállítást, természetesen az életmód-optimalizálást (étkezés, mozgás, stb.), ha kell akkor pszichoterápiát tartom fontosnak.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Tisztelt doktornő!
    Azt szeretném megtudni, hogy szedhető-e a Súlykontroll éjjel&nappal készítmény kezelt magas vérnyomás (Nebilet,Tenaxum) és agyi keringési zavar (Nootropil 2 tbl. naponta és 3 havonta inf. kezelés)esetén?
    Köszönettel:
    Szabóné Anikó
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Anikó!

      A vérnyomás gyógyszer hatását fel tudja erősíteni a készítmény, ezért gyakoribb vérnyomáskontroll, ill. óvatosság mellett javasolható a súlykontroll szedése.

      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • gabika41
    Tisztelt Doktornő!

    Édesanyámnál a mezőkövesdi szanatóriumban alagút szindrómát állapítottak meg. Állandó izületi fájdalmai, végtag zsibbadásai,illetve püffedései vannak. Nincs egy nyugodt éjszakája. Ön szerint az omega 3 halolaj kapszula segíthet-e,illetve alkalmazható-e vérhígító szedése mellett?
    Várom válaszát! Tisztelettel
    Sz.Gabi
  • Vendég
    Tisztelt Doktornő!A várandóság ideje alatt szedhető e a kollagénhyaluronsav bőrmegerősítés céljábol a terhességi csikok megelőzése érdekében meglévő csikok védelme miatt.Erősíthetem így a kötőszövetet?Köszönöm: Anita
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Anita!
      Várandósság ideje alatt én nem javasolnék semmilyen orális készítményt, természetesen a terhes vitaminokat, vasat, magnéziumot kivéve. A bőrfeszesség megőrzéséhez a külső olajos kezelést tartom a leghatékonyabbnak.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Kedves Doktorno aszt szeretnem kerdezni hogy a Macca kapszulaval szedheteme a Karissa fogamzasgatlot menyire gyengiti a hatasat a fogamzasgatlonak ugyais nem szeretnenk tob gyereket koszonom.
  • jokka1500
    a
  • Vendég
    Üdvözlöm.Azt szeretném megtudni,hogy vérnyomás csökkentő gyógyszerek mellett/Hartil,bisoblokk/lehet e szedni a zöld kávé+króm kapszulát?Köszönettel: Andrea
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Andrea!
      Szedhető a Zöldkávé + króm vérnyomáscsökkentő mellett is.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • jokka1500
    Tisztelt Doktornő!
    Nekem kissé magas a vérnyomásom, de nem szedek rá semmit sem, különösebb problémám nincs is vele. Az lenne csak a kérdésem, hogy melyik az a halolaj+valami étrend kiegészitő, ami vérnyomás csökkentésére jó.
    Régebben még megleltem, de ma nem találom. segitségét köszönöm.!
  • Vendég
    Tisztelt Doktornő!

    Az lenne a kérdésem, hogy az orbáncfű tea befolyásolja-e a Syncumar nevű véralvadásgátló gyógyszer hatását?
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Kérdező!
      A szakirodalom szerint befolyásolja, ezért nem szabad orbáncfüvet szedni véralvadásgátló mellett.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Tisztelt Doktornő!

    Édesanyám öröklődő reumás betegségben szenved. Jelenleg DICLOFENAC-RATIOPHARM gyógyszer szed rá, mellette vérnyomáscsökkentőt. Az érdekelne, hogy mely Interherb termékeket ajánlaná, melyeket biztonságosan szedhet ezek mellett és segítene az állapotán?
    Köszönettel!
  • Vendég
    Kedves Szilvia!

    Két fiam van,mindkettő focizik.A kisebbik 10 éves,neki a sarok csontja fáj nagyon,a nagyobbik 15 éves,ő a térdével kínlódik.Kérdésem az,hogy adhatnék-e nekik kurkuma kapszullát?Vagy esetleg mit javasolna?

    Köszönettel:Kappelné Ibolya
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Ibolya!
      Azt javaslom, hogy mindenképp menjenek el sportorvoshoz vagy ortopéd szakorvoshoz, hogy kiderüljön a fájdalom oka, mindkét esetben. Elképzelhető, hogy a cipő a "bűnös", de az is lehet, hogy lúdtalp miatt alakul ki.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Tisztelt Doktornő,
    éjszakai, átalvási problémámra korábban találtam a napi 1 citromfű extractum kapszulát. Nekem nagyon jól bevált. Jelenleg várandós vagyok, szeretném folytatni a kapszula szedését, hogy pihenni tudjak, de sehol nem találok információt arra vonatkozóan, hogy szedhető-e a készítmény terhesség alatt is. Tudna nekem segíteni? Válaszát előre is köszönöm, Gabi
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Gabi!
      Várandósság alatt sajnos nem szedhető. Javaslom a citromfű illóolaj párologtatást.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Kedves Szilvia!
    Szültem 2 évvel ezelőtt, és most szeretném elveszíteni legalább 4-5 kg. Tudsz-e tanácsot adni nekem olyan termékek kombinációját használni es hogyan kell szedni, hogy támogassa ezt diéta programot?
    Köszönöm
  • Vendég
    Kedves Doktornő!

    Lehet- e szoláriumba járni, ha echinacea cseppeket szedek?

    Üdvözlettel,
    Pásztor Anita
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Anita!
      Igen, lehet.
      Üdv,
      Szilvia
  • Vendég
    Tisztelt Doktornő!
    Gingisol ecsetelőt szeretnék használni...penicilin érzékeny vagyok,kérdésem, hogy használhatom e az ecsetelőt.
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Kérdező!
      A Gingisol ecsetelő nem tartalmaz sem penicillint, sem más antibiotikumot, így nyugodtan alkalmazható.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    T.Doktornő!

    Izületi kopásra keresnék édesapámnak hatásos készítményt, de mivel véralvadásgátlót szed eléggé nehéz megtalálni a megfelelő készítményt. A kérdésem az lenne, hogy a kollagén hyarulon készítményt szedheti e az, aki véralvadásgátlót szed, befolyásolja e az értékeket, nem okoz-e vérzékenységet mint ahogy azt pl a kurkumánál olvastam.
    Válaszát előre is köszönöm.
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Kérdező!
      A Kollagén és hyaluronsav készítmény szedhető véralvadásgátló mellett.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Azt szeretném kérdezni, hogy vérhígító (marfarin) mellett milyen immunerősítőt szedhetek. Előre is köszönöm válaszát. Zsuzsa
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Zsuzsa!
      Az echinacea, propolisz és cékla szedhető.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Kedves Szilvia!
    Ma kezdtem el szedni a Zöld kávé&Garcinia nevű terméket. 5 kg-ot szeretnék fogyni. Minden másnap tornázok, de nem táplálkozom kifejezetten diétásan. Nem eszem egyáltalán sokat, változatosan és csak napi 3x. Este nem is szoktam enni. De ha néha csokira vágyom, nem vonom meg magamtól.:) Azt kérdezném, hogy így a kapszula szedésével elérek-e súlyvesztést?
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Borbála!
      A Zöld kávé & Garcinia segíti a fogyókúrás program eredményességét. Vagyis, ha nem tart diétát, ill. ha több energiát visz be szervezetébe, mint amennyit felhasznál, akkor menthetetlenül hízni fog majd. Javaslom, hogy próbáljon kiegyensúlyozott diétát tartani úgy hogy az energiaszükséglete -500kcal/nap kalóriát vegyen magához.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Kedves Szilvia!

    Egy éve tünetmentes pajzsmirigy túlműködő vagyok. Érdeklődöm, hogy az Interherb termékek közül melyek nem javasoltak számomra (a jódot tartalmazókon kívül)?

    Köszönettel:
    Mónika
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Mónika!
      Bármelyik javasolható, kivéve a Napi1 Barna algát és a Napi1 Citromfüvet.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Kedves Szilvi! Elkezdtem szedni a Kurkuma extraktum 100mg -os kapszulát. a javasolt fogyasztásban olvasom :2hét szedés után két hét szünetet kell tartani.Ezt követően a kapszula újra szedhető. A kérdésem : ebben a kéthetes ciklusban, vagy folyamatosan? Ezen kívül azt is szeretném tudni,ily módon mennyi ideig szedhető a kurkuma kapszula?Köszönettel Morvai Györgyné
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Morvainé!
      A kurkuma kéthetes ciklusokban is és 3 hónapon át folyamatosan is szedhető. Három hónap leteltekor érdemes 1 hónap szünetet tartani, majd újrakezdeni addig, amíg szükséges.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • barby71
    Tisztelt Doktornő!

    A kurkuma adható kutyának vagy inkább nem javasolja és mennyire hatásos náluk ha adhatom (izületre).
    Köszönöm válaszát előre.

    üdv.:barby71
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Kérdező!

      Igen, a kurkuma adható kutyáknak. Azonban olyan étrend-kiegészítőt célszerű választani, amit kifejezetten állatgyógyászati célokra fejlesztettek ki. A négylábú kedvencek ugyanis nem biztos,hogy a humán gyógyszerek, kapszulák segédanyagait gond nélkül meg tudják emészteni. Ezért javaslom, hogy kérje ki az állatorvos tanácsát.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Kedves Doktornő!
    Olvastam, hogy a béta-karotin segíti az egyenletes barnulást. Én is vettem, mert a hőséget nem bírom, napozni nem tudok. Szoláriumba nem szívesen megyek, de szeretnék egy kis természetes színt. Világos bőrű vagyok, a szemem inkább zöldes, mint barna. A kérdésem az, hogy elég-e az az adagolás, ahogy a dobozon áll: napi 2x1 kapszula? (Interherb Béta-karotin E vitaminnal étrend-kiegészítő) Válaszát előre is köszönöm! Edit
  • verslili
    Kedves Szilvia!

    Lenne néhány kérdésem az INTERHERB termékekkel kapcsolatban:

    - Lehet-e rendszeresen több terméket (fokhagyma; gránátalma vagy lícium; zöldbúzafűlé; máriatövis) egyszerre fogyasztani?
    - Hatásosak-e, ha egy főétkezés alkalmával vannak bevéve?
    - Melyik INTERHERB "Napi 1" terméket ajánlaná multivitamin mellé immunerősítés és sejtvédelem céljára, amely valóban hatásos, ha anyagi okok miatt csak egy féle terméket tudok megvásárolni?

    Segítségét előre is nagyon köszönöm!

    Üdvözlettel:
    Liliána
  • Vendég
    Kedves Doktornő!
    Ahogy végignéztem az Interherb kinálatát, rájöttem hogy nagyon sok jó van közöttük, és mindet jó lenne szedni, hiszen mindegyik jó valamira nekem( kurkuma,vadgesztenye,tamarind,fokhagyma, galagonya,gránátalma, máriatövis, zöldbúzafű,béta-karotin, Ph bázis, kollagén és hyaluronsav)+ krémek . Ezek szedhetők egyszerre? Vagy havonta váltogassam? Esetleg párat egyszerre és igy váltakoztatni? Mit javasolna nekem?
    Köszönettel, Gabriella
  • Vendég
    Kedves Szilvia!

    Jangee fogamzásgátlót szedek.Mellette szeretném szedni a káposztaleves kapszulát.Nem csökkenti a fogamzásgátló hatékonyságát?
    Köszönöm a válaszát!

    Erika
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Erika!
      Tudományos adatok szerint nem befolyásolja a fogamzásgátlók hatékonyságát a káposzta hatóanyaga, így véleményem szerint nyugodtan szedheti együtt a kettőt.
      Üdv,
      Szilvia
  • pagyi
    Kedves Szilvia!
    Én 59 éves vagyok, és több mindenre lenne szükségem, de nem szeretnék naponta 6-8 tablettát szedni.
    Kérdésem: Van e olyan multitabletta, amiben minden benne van, ami kell a szervezetnek?
    Főleg az érrendszer, ízületek, agy működés, belsőszervek való tekintettel.
    üdvözlettel: Anna
  • Vendég
    Kedves Szilvi!
    Az őt-éves unokám pár hónapos kora óta székrekedéssel küzködik Tűzoltó utcai klinikán vastag bél kiöblösödést állapítottak meg.Rostos és gyümölcs étrendet javasoltak.Sajnos nem tudtuk rávenni ezek rendszeres fogyasztására.
    Két három naponkénti Gutalack szedésével
    tudjuk csak biztositani az anyagcseréjét.
    Félünk a hozzá szokástól és mellékhatástól.Szeretném kérni a véleményét tanácsát.Mi a véleménye kendermag olajról?Esetleg valami kellemes ízű gyógynövényes anyagcsere karbantartót
    tudna javasolni.
    Köszönettel Anna
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Anna!
      Nem tudok látatlanban konkrét dolgot javasolni, mindenképp ismerni kellene Unokájának életmódját, kórelőzményét. Ezért javaslom, hogy forduljanak dietetikushoz vagy gyermek-gasztroenterológus szakorvoshoz személyes tanácsadásra.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • piviani
    Kedves Doktornő!Megvettem a kurkuma-extraktumot,kifejezetten az izületek támog atására.De a tájékoztatóból az derül ki,hogy leginkább emésztőszervek működését segíti.akkor most HOGY IS VAN???Kérem,hogy segítsen eligazodni ebben.Köszönöm.
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Kérdező!
      A kurkuma elsősorban az ízületi gyulladások, fájdalmak csillapítására hatékony, de támogatja az emésztési folyamatokat is (Braun és Cohen, 2007).
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Üdvözlöm! A hyaluronsav+kollagén kapszulát lehet folyamatosan szedni, vagy csak kúra szerűen? 31 éves vagyok ,most kezdtem el szedni, és érdekelne hogy hogyan érdemes szedni hogy hatásos legyen, és ha kell szünetet tartani akkor mennyit? Fogamzásgátló hatását befolyásolhatja?(symicia) Köszönettel : Adrienn
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Adrienn!
      A Kollagén és Hyaluronsav kapszula szedhető folyamatosan, azonban célszerű 3 havonta 1 hónap szünetet tartani. Nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Szabó Zoltán.
    Kedves Szilvia,érdeklődöm hogy a Gránátalma Extratum 250mg,koleszterin csökentésre fogyasztható-e?És egy kurához hányszemet kell elszedni?és menyi időközönként kell szedni?Zöldbuza fűlé kapszula,mire szedhető?Várva válaszát,köszönettel.Zoltán.
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Zoltán!
      A gránátalma koleszterincsök kentésre nem túl hatásos. Sokkal többet ér betegségmegelőz ésre, sejtregenerálás ra. Koleszterincsök kentésre a gyógyszeres kezelés mindennél hatékonyabb, amely kiegészíthető fokhagyma kapszula szedéssel és természetesen a diéta és mozgás is lényeges.
      A zöldbúzafűlé erős antioxidáns, sejtvédő hatást fejt ki, emellett segítheti a méregtelenítést , ill. lúgosító hatású. Lehet 3 hónapos kúrákat tartani, amelyek közt legalább 1 hónap szünetet érdemes tartani. Fontos, hogy mellette mit és mennyit étkezik.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Üdvözlet. A kérdésem az lenne, hogy szoptatás alatt szedhetek e káposztaleves kapszulát? Köszönettel: Terka
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Terka!
      Elvileg szedhető, azonban én nem javaslom a kapszulák alkalmazását szoptatás alatt. Sokkal jobb lenne mindent természetes formában fogyasztani.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Kedves Szilvia.Szeretném kérdezni,Gránátalma Extraktum250mg,kapszulát,szedhető-e koleszterin csökentésre?Szeretném még kérdezni:Zöldbuza fű lé kapszula,azt mire lehet,fogyaasztani?És mindegyikből menyit kell elszedni?És ujbol mikor lehet elkezdeni a szedését.Köszönettel.Zoltán.
  • Vendég
    Tisztelt Doktor Nő!

    Azt szeretném megtudni, egyszerre hányféle "napi1" kapszula szedhető? (hogy érthető legyek: szedném a fokhagymát, mert jó, képezném a vörösvértesteket a céklával, esetleg védekeznék az öregedés ellen a gránátalmával...) Szóval mennyit lehet (érdemes) egyszerre enni? (azért merült ez fel bennem, mert pl. a Schüssler sókból is csak 4 félét ajánlott egyszerre szedni.)
    Várom tanácsát!
    BB
  • Vendég
    No Apetit szedhető fogamzásgátló mellett?
    • Dr. Boros Szilvia
      Igen, szedhető.
      Üdv,
      Szilvia
  • Vendég
    Kedves Szilvia!Helicobaktériumot találtak a gyomromban, reflux betegséget diagnosztizáltak, majd laktóz érzékenységet!Most Rabiprexet szedek, szedhetek -e ehinacea és grapefruitcseppeket? Köszönöm!
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Kérdező!
      Echinaceát igen, viszont a grapefruitcseppeket nem javaslom.
      Üdv,
      Szilvia
  • Vendég
    Kedves Doktornő!

    Most vettem kurkuma kapszulát az ízületeimre. Azt mondták az üzletben, hogy C vitamint kell hozzá szedni, mert különben nem szívódik fel. Ezt a tájékoztató sehol nem írja. Valóban kell mellé a C vitamin?
    Válaszát előre is köszönöm: Szlávikné Mari
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Mari!
      Nem szükséges C-vitamint szedni, elég ha figyel a változatos táplálkozásra, amelyben a zöldségek, gyümölcsök hordoznak annyi C-vitamint, amennyi kell.
      Üdv,
      Szilvia
  • Vendég
    Tisztelt Doktornő!

    Érdeklődni szeretnék, hogy sokizületi gyulladásra a Syncumar mellé szedhetek-e Kurkuma Extraktum kapszulát!

    Üdv: Csilla
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Csilla!
      A Kurkuma nem szedhető együtt véralvadás gátlóval.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Kedves Szilvia!
    Glutén intoleranciás szedhet-e sörélesztő kapszulát? köszönettel:Tímea
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Tímea!
      Nem tartalmaz glutént a kapszula, ezért nyugodtan szedhető.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Focilady
    Kedves Szilvia!
    Azt szeretném tudni, hogy a Zöldbúzafűlé Extraktum és a Vadgesztenye Extraktum szedhető-e egyszerre?
    Köszönettel:
    Réka
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Réka!
      Igen, szedhetők egyszerre.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Vendég
    Üdvözlöm Szilvia!
    Azt szeretném megtudni, hogy szoptatás alatt szedhetem-e a sörélesztő kapszulát!
    J. Viki
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Viki!
      Mivel irodalmi adatok nem állnak rendelkezésre, ezért olyan vitamin készítményt javaslok, amelyet kifejezetten várandós kismamáknak, ill. szoptatás alatt lévő mamáknak fejlesztettek ki.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • vadasztmaria
    Kedves Szilvia!

    A következő kérdésben várnék segítséget:

    A napi 1 kapszula termékei közül a citromfű (sokszor vagyok feszült), a fekete áfonya (nagyon gyengék az érfalaim - a vadgesztenyét is néztem, de a kettő közül nem tudok választani) és a tamarind (nagyon lassú az anyagcserém, és sokszor van diszkomfort érzésem - az articsókát is néztem, de a kettő közül szintén nem tudok választani) szedhető együtt? Emellet szedem a káposztaleves kapszulát, amit az emésztésem miatt ajánlottak, de azt nem tudom mennyire lehet tartósan szedni. Olyat terméket keresek, amit hosszú időn keresztül, folyamatosan lehet alkalmazni.

    Válaszát előre is nagyon köszönöm:

    Marcsi
  • Vendég
    Tisztelt Doktornő!
    Attila vagyok 25 éves.
    9 napja kezdtem el a Máriatövis kivonat kúrát napi 1 kapszula reggel evés után.1-2 napon belül elkezdett kicsit fájni a bal vesém de megnöveltem jelentősen a folyadékbevitelt gondolván, hogy a májamból most kezd távozni a méreganyag nagyobb mennyiségben, ez segített.Majd pár napig nem volt gond aztán a májam kezdett el enyhén fájni ez magától elmúlt.Olvastam, hogy a silymarin képes a májcirrózis-t helyreállítani.Na most én edzéshez szedtem ezelőtt kb.4 éve kb. 3 hétig naposim kb. 3-4 hét kihagyás aztán kb. 3 hét Danabol.Naps.-al kezdtem azonnal 1hét pihi az edzésben közben 3* 10mg utána mindenre 5kg azonnal a dózist felvittem 50mg-ig.Dana.-nál felmentem 50mg-ig.
    Nem szedek semmit azóta.
    Kérdés:Helyre hozhatja -e az enyhe cirrózist?
    Aromatizálódás miatt magas-e az ösztrogén szint?
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Attila!
      A sylimarin nagyon hatékony májroboráló vegyület, elképzelhető, hogy az enyhe májléziót megszünteti. Azonban véleményem szerint fontos lenne belgyógyásszal konzultálnia, hiszen az Ön esete meglehetősen speciális. A hormonokat, vese és májfunkciót, valamint a többi szerv működését legalább félévente kell kontrollálni. Az étrend-kiegészítést (máriatövis) pedig csak kezelőorvosi felügyelet mellett szabad végezni. Annál is inkább, mert a gyógyszerek jelentős részével az étrend-kiegészítők kölcsönhatásba léphetnek.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Albertné R. Gyöngyi
    Kedves Szilvia!

    Három hete kezdtem el szedni a káposztaleves kapszulát, 3-4 kg súlyfelesleg leadását remélve. Azóta a súlyom nemhogy nem csökkent, hanem 3 és fél kg-mal nőtt! Teljesen el vagyok keseredve, mert a korábbi súlyomat régóta tartottam. az étkezési, mozgási szokásaim sem változtak. Mitől lehet ez, mit tegyek, és van-e erre valamilyen garanciaérvényesítési lehetőség?

    Köszönöm a gyors válaszát,
    Gyöngyi
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Gyöngyi!
      Nehéz így látatlanban válaszolni kérdésére, hogy mitől alakulhatott ki a súlygyarapodás. Eddigi tapasztalataink szerint a káposztaleves kapszula szedése kedvező testtömeg csökkenést eredményez. Azonban kétségtelenül léteznek ellenpéldák is, elenyésző arányban. Elképzelhetőnek tartom, hogy a kapszula összetevői segítették a tápanyagok felszívódását, hasznosulását. Természetesen a hízás okának feltárását egy személyes konzultáció jobban előmozdíthatná, hiszen nem tudok semmit étkezési szokásairól, folyadékfogyasztásáról, mozgásprogramjáról, az Önre nehezedő mindennapos stresszekről, életkoráról, s még számos, testtömeget befolyásoló tényezőről.
      Ha úgy érzi, hogy tudok segíteni, kérem keressen fel személyesen.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Hajdu Attila
    Kedves Szilivia!

    Felesegem 25 hetes terhes, leguti megbetegedese van , ami altalaban nala sztreptokokus koveti , szedhet e Grapfruit mag kivonatot ( inkl. az Echineceasat?)
    Koszonettel:
    Attila
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Attila!
      Sajnos mivel tudomásom szerint nem állnak rendelkezésre tudományos adatok a várandósság alatti echinacea ill. grapefruit mag kivonat alkalmazásával kapcsolatban, így nem tudhatjuk hogy a magzatra milyen hatást gyakorolnak. Ezért nyugodt szívvel nem ajánlható egyik sem. Javaslom, hogy kérdezzenek rá szülészorvosuknál.
      Üdvözlettel,
      SZilvia
  • Lajos Istvánné
    Kedves Szilvia!
    Az anyukám cukorbeteg, injekciózza mafgát, kérdésem, hogy káposztaleves kapszulát szedhet-e?

    Válaszát köszönöm! Marika
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Marika!
      A káposztaleves kapszula szedése elvileg nem befolyásolja az inzulin hatásait (bár előfordulhat, hogy felerősíti), azonban érdemes fokozott vércukor-kontroll mellett alkalmazni és semmiképpen sem egy időben szedni, ill. szúrni. Legalább 2 óra teljen el a kettő adása között.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Földesi Zoltánné
    Üdv Szilvia!

    A segítségét szeretném kérni mi lehet a baj.Elkezdtem egy káposztaleves kapszulát szedni egy hete szedem napi kettőt.sajnos híztam 3 kilót.olvastam,hogy lúgosítani is kellene.nem tudom mit tegyek.'0 kilót szeretnék leadni,és 45 éves vagyok.
    nagyon megköszönném,ha válaszolna.

    Várom visszajelzését.

    szép napot!
    marika
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Marika!
      Nehéz így látatlanban kitalálni, hogy miben lenne érdemes változtatni,hiszen számos életmódbeli tényező befolyásolja a fogyókúra kimenetelét, a káposztaleves kapszula eredményességét. Fontos, hogy bőséggel fogyasszon folyadékot, sportoljon hetente legalább 5x félórát, vacsorára könnyű salátákat fogyasszon. Emelje meg a zöldség és gyümölcsbevitelt napi fél + fél kg-ra.
      Természetesen az lenne a legkedvezőbb, ha személyesen is meg tudnánk beszélni a fogyókúráját.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • icu
    icu"2012-05-21.Azt szeretném kérdezni vérhigito mellet lehete szedni akáposzta leves kapszulát. sztentes vagyok.üdvözlettel)
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Icu!
      Vérhígító szedése mellett nem javasolt a káposztaleves kapszula szedése, mivel K-vitamin tartalma a gyógyszer hatását közömbösítheti.
      Üdvözlettel,
      Szivia
  • Beáta
    Kedves Szilvia!
    Az Interherb termékei közül tudna-e ajánlani vörösvértest képzéséhez megfelelő terméket? A fekete áfonyát szedem, csak szirup formájában, tudna-e ajánlani valami más terméket erre a célra???
  • Bodor Jánosné
    Kedves Szilvia!
    Második hónapja szedem a fekete áfonya kapszulát, mely nekem a hajszálerek erősítésében segít is,de nem tudom milyen időtávon szedjem. Lehet folyamatosan egész évben vagy kúraszerűen bizonyos idő kihagyással? Válaszát Előre is köszönöm:Gyöngyi
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Gyöngyi!
      A fekete áfonya szedését érdemes három hónap után felfüggeszteni. Egy hónap elteltével alkalmazása újra elkezdhető.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Lengyel Szilvi
    Kedves Tanárnő! :-)

    Érdeklődni szeretnék, hogy a káposztaleves kapszula szedhető-e a 90 napos diéta mellett?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Üdvözlettel
    Lengyel Szilvia
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Szilvi!
      Igen, szedhető. A folyadékbevitelre, mozgásra fokozottan figyelni kell.
      Üdv,
      Szilvia
  • Dr.Szabó Zoltán adj,
    Kedves Szilvia ! Szeretném megtudakolni,hogy a "káposztaleves"kapszula,szedhető-e vérnyomás,valamint koleszterin csökkentő gyógyszerekkel együtt ? Várom szives válaszát !
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Zoltán!
      A koleszterincsökkentő gyógyszerek hatását nagy valószínűséggel nem befolyásolja a káposztaleves kapszula. Azonban a vérnyomáscsökkentőkét enyhe vízhajtó tulajdonsága révén elképzelhető, hogy felerősíti.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Pajor Imréné
    Kedves Szilvia!
    52 éves vagyok, azt szeretném megkérdezni, hogy ebben a korban is segít a káposztaleves kapszula szedése a fogyásban?
    üdvözlettel: Pajorné Rózsa
  • Dr. Boros Szilvia
    Kedves Szilvia!

    A FitoSlim tabletta dobozán olvasható, hogy egyes gyógyszerek felszívódását befolyásolhatja. Érdeklődnék, hogy fogamzásgátló tabletta (Yadine) alkalmazása mellett szedhetem-e a FitoSlimet és ha igen, akkor kell-e valamire figyelnem (pl. időtartam a két tabletta bevétele között)?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Kata

    Kedves Kérdező!
    A FitoSlim tabletta összetétele nem befolyásolja a hormonkészítmények felszívódását, ezért fogamzásgátló tabletta mellett is szedhető.
    Üdvözlettel,
    Szilvia
  • Dr. Boros Szilvia
    Szia! Magnézium és B6vitamin-étrendkiegészitőt terhes anyukák is szedhetik?

    Kedves Kérdező!
    A magnézium és B6 vitamint szedhetik várandós kismamák is.
    Üdvözlettel,
    Szilvia
  • baba202
    Szia! Magnézium és B6vitamin-étrendkiegészitőt terhes anyukák is szedhetik?
  • mano202
    Szia! Magnézium és B6vitamin-étrendkiegészitőt terhes anyukák is szedhetik? elöre köszönöm.
    • Dr. Boros Szilvia
      Szia! Magnézium és B6vitamin-étrendkiegészitőt terhes anyukák is szedhetik? elöre köszönöm.

      Kedves Kérdező!
      A magnézium és B6 vitamint szedhetik várandós kismamák is.
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • Kata
    Kedves Szilvia!

    A FitoSlim tabletta dobozán olvasható, hogy egyes gyógyszerek felszívódását befolyásolhatja. Érdeklődnék, hogy fogamzásgátló tabletta (Yadine) alkalmazása mellett szedhetem-e a FitoSlimet és ha igen, akkor kell-e valamire figyelnem (pl. időtartam a két tabletta bevétele között)?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Kata
  • elen
    Üdvözlöm,

    Alfavit Omega3 Halolaj fokhagymaolajjal az ellenállóképesség fokozására tablettát vásároltam a napokban.
    Érdeklődnék, hogy gyermekeknek (4év, 5,5év) adható-e. qcapa
    köszönöm
    • Dr. Boros Szilvia
      Üdvözlöm,

      Alfavit Omega3 Halolaj fokhagymaolajjal az ellenállóképesség fokozására tablettát vásároltam a napokban.
      Érdeklődnék, hogy gyermekeknek (4év, 5,5év) adható-e. qcapa
      köszönöm

      Kedves Kérdező!
      A halolajat minden további nélkül lehet 4-6 éves gyermekeknek is adni, az Alfavit Halolaj fokhagymaolajjal zsírsavtartalma sokban nem tér el a Halolaj Kids-énél, amelyet kifejezetten gyermekeknek fejlesztettek ki. A fokhagymaolaj azonban nem egyértelműen tesz jót gyermekeknek. Elképzelhető, hogy vérnyomásukra és anyagcsere-folyamataikra is másképp (erősebben) hat, mint a felnőttekre. A nemzetközi javaslatok mindig a gyermekorvosi véleményt hangsúlyozzák.
      Véleményem szerint a Halolaj Kids-et célszerű 4-6 éveseknek adni.
      Üdvözlettel:
      Szilvia
  • Gaálné Margó
    Kedves Szilvia!
    A nevem Margó.A férjem már elég régen szed allergiás gyógyszereket(Xyzal,Claritine,Zirtek)-persze nem egyszerre, de egymás után.
    Kérdésem a következő:A "Máriatövis Extraktum"100mg kapszula szedése ajánlott-e? Hallottam és olvastam, hogy jó máj regeneráló készítmény.Ha 9-éve szed folyamatosan ilyen erős gyógyszereket, akkor lehet aggódni a belsőszervekért?Kérdem mint orvost, hogy a véleménye nagyon fontos volna.Jogos-e az aggodalmam?
    :cry:
    • Dr. Boros Szilvia
      Kedves Szilvia!
      A nevem Margó.A férjem már elég régen szed allergiás gyógyszereket(Xyzal,Claritine,Zirtek)-persze nem egyszerre, de egymás után.
      Kérdésem a következő:A "Máriatövis Extraktum"100mg kapszula szedése ajánlott-e? Hallottam és olvastam, hogy jó máj regeneráló készítmény.Ha 9-éve szed folyamatosan ilyen erős gyógyszereket, akkor lehet aggódni a belsőszervekért?Kérdem mint orvost, hogy a véleménye nagyon fontos volna.Jogos-e az aggodalmam?
      :cry:

      Kedves Kérdező!
      A máriatövis készítményt kizárólag csak kezelőorvosi vélemény alapján lehet férjének szednie, mivel elképzelhető, hogy az antiallergiás gyógyszerek hatását befolyásolja (gyengíti).
      Üdvözlettel,
      Szilvia
  • szirovicza pál
    Szia. szeretném megkérdezni,hogy a multivitaminnal eggyütt szedhetem e a Maca tablettát hosszú távon?,,,köszönöm
    • Dr. Boros Szilvia
      Szia. szeretném megkérdezni,hogy a multivitaminnal eggyütt szedhetem e a Maca tablettát hosszú távon?,,,köszönöm

      Kedves Kérdező!
      A maca készítményt lehet szedni hosszú távon, azonban azt javaslom, hogy 3 havonta tartson 1-1 hónap szünetet.
      Üdvözlettel:
      Szilvia
  • Andi
    Azt szeretném megtudni, hogy a béta karotin e vitaminnal nevű kapszulát lehet e szoptatás alatt szedni?
    köszönettel
    Tompai Tamásné
    • Dr. Boros Szilvia
      Azt szeretném megtudni, hogy a béta karotin e vitaminnal nevű kapszulát lehet e szoptatás alatt szedni?
      köszönettel
      Tompai Tamásné

      Kedves Kérdező!
      A béta-karotin E vitaminnal feltehetően teljes biztonsággal szedhető szoptatás alatt is, azonban a szakirodalmi adatok meglehetősen csekélyek, így a nemzetközi ajánlások a szülészorvos véleményét tartják mérvadónak.
      Én úgy gondolom, hogy ha ügyel a változatos, vitamindús étkezésre, akkor nincs szüksége étrend-kiegészítésre, így béta-karotinra sem.
      Üdvözlettel:
      Szilvia
  • Patai Edina
    Üdvözlöm Szilvia!
    Azt szeretném kérdezni, hogy az Echinacea kapszulát szedhetik-e gyerekek? Ha nem, akkor milyen immunerősítő készítményt ajánl a gyerekeknek?
    Patai Edina
    • Dr. Boros Szilvia
      Üdvözlöm Szilvia!
      Azt szeretném kérdezni, hogy az Echinacea kapszulát szedhetik-e gyerekek? Ha nem, akkor milyen immunerősítő készítményt ajánl a gyerekeknek?
      Patai Edina

      Kedves Kérdező!
      Az echinacea 12 év alatti alkalmazását illetően a nemzetközi ajánlások a gyermekorvos véleményét hangsúlyozzák. Léteznek kifejezetten gyermekeknek kifejlesztett vitamin-készítmények, illet a halolaj is javíthatja az általános fizikai és szellemi állapotot.
      Üdvözlettel:
      Szilvia