Keresés befejezése

Gluténmentes gombás és tonhalas fettuccine recept

Gluténmentes gombás és tonhalas fettuccine recept

Gluténmentes gombás és tonhalas fettuccine

2 személyre | Előkészítés: 5 perc | Főzési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag (200 g) Slim Pasta Fettuccine szélesmetélt tésztahelyettesítő
  • 320 g tonhal (1 konzerv)
  • 20 g INTRHERB GURMAN kókuszzsír
  • 90 g szeletelt gomba (különböző fajták, keverve)
  • 120 ml tejszín
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 4 db félbevágott szilva paradicsom
  • 1 fej aprított vöröshagyma

Az elkészítés módja:

Közepes lángon olvasszuk meg a kókuszzsírt, majd keverjük el benne az aprított hagymát, addig, míg az meg nem barnul. Adjuk hozzá a leszűrt tonhalat és keverjük meg újra.

Keverjük bele a gombát és a paradicsompürét. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd adjuk hozzá a tejszínt és a petrezselymet, végül pedig a szilva paradicsomokat. A gomba megpuhulásáig főzzük össze.

Készítsük el a Slim Pasta Fettuccine szélesmetélt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint (Öntsük le a folyadékot, és folyóvízben alaposan öblítsük át szűrő segítségével).

Adjuk hozzá a tonhalas és a gombás szószt. Forgassuk meg alaposan egy csipesszel, hogy a tészta is átmelegedjen.
Tálaljuk és díszítsük petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tápérték adatok:

Energia tartalom: 452 kcal

Fehérje: 47.0 g

Szénhidrát: 13.0 g

Zsír: 21.0 g

Telített zsír: 13.0 g

Nátrium: 1.1 g

Élelmi rost: 5.0 g