Keresés befejezése

Keresett szó: érzékenység

Gluténmentes élelmiszerek nem csak érzékenyeknek

Gondolatok a glutént érintő kérdésekről

Keserűnarancs

A keserűnarancs görcsoldó, nyugtató, lázcsillapító, fertőtlenítő hatást fejt ki. Likőrök és a fekete tea aromájának fokozására is alkalmazzák. Az emésztési folyamatokat serkenti, a görcsös haspuffadás kezelésében is élenjár.

Króm

A króm az emberi szervezet számára létfontosságú nyomelem. Számos természetes forrásban megtalálható, mégis igen keveset fogyasztunk belőle.

Tejhelyettesítők a modern táplálkozásban

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a tehéntej helyettesítésére szolgáló természetes növényi italok, mint például a rizstej, zabtej, mandulatej. Mi jellemzi őket?

C-vitamin

A C-vitamin – más néven aszkorbinsav - erős antioxidáns vegyület, ezért az immunvédekezés egyik biztosítéka. Vízoldékony vitamin, amely a zöldségfélék, gyümölcsök széles arzenáljában jelen van.

Ammi

Az ammi az ernyősök családjába tartozik. Mivel kumarin hatóanyaga fokozza a fényérzékenységet, ezért számos bőrbetegség kezelésében részt vehet.
Lap: 1 / 3