Keresés befejezése

Keresett szó: pitypang

Keserűanyagok

A keserűanyagok közös jellemzője a meglehetősen erős hatás. A középkori angol „bitan” szóból ered, amelynek jelentése „szúrni”. Az indiai ájurvédikus orvoslás szerint a gyógynövényeket ezen kívül még sós, csípős, savanyú, édes, pikán csoportokba lehet sorolni ízük alapján, amelyek szervezetben kifejtett hatásokat is meghatározzák. A keserűanyagok közös jellemzője a szárítás. Emellett antibakteriális, csíraölő, parazitaellenes, stimuláló és tonizáló tulajdonságokkal is jellemezhetők.

Gyermekláncfű

Avicenna, 11. századi orvostudós említést tesz a gyermekláncfűről Canon medicinae - című könyvében. Főzete különösen kedvező az ízületi degenerativ folyamatok (artrózis) kezelésében. Emellett a vesékre, májra és az epeutakra is hatást gyakorol. A tavaszi méregtelenítő kúrákból sem hiányozhat. A pH bázis tea egyik fontos alkotóeleme.