Keresés befejezése

Három egzotikus növény, a fogyókúrádhoz

Három egzotikus növény, a fogyókúrádhoz

Mi az eredményes fogyókúra titka?

Kell hozzá egy jó, személyre szabott étrend, mozgásprogram és némi segítség az új generációs étrend-kiegészítők közül. Ki gondolná, hogy három, hazánkban, a diétákban kevéssé ismert egzotikus növény is sokat tehet hozzá a fogyókúra sikeréhez!

A keserűnarancs – más néven bergamott – Dél-Európában és Ázsiában őshonos, gömbölyded koronájú örökzöld fa. A keserűnarancsból több mint 11 féle értékes hatóanyag izolálható, mint például a C-, A-, B-vitaminok, flavonoidok, rutin, pektin, és a szinefrin. Ez utóbbi vegyület részt vesz a szénhidrátok és zsírok anyagcseréjében, ezáltal hozzájárul a fogyókúra eredményességéhez.

A fahéj Ceylonban, Kínában, Burmában, Sri Lankán őshonos. Kérgéből jellegzetes illatú, csípős, édeskés fűszer nyerhető. Emésztést serkentő, vércukorszint stabilizáló, HDL-koleszterin fokozó, LDL-koleszterin csökkentő hatással is rendelkezik, amelynek révén méltó étrend-kiegészítője lehet a fogyókúrás programoknak.

A chilipaprika Dél-Amerikából származik. Csípős íze és gyógyító hatása is az értékes kapszaicin vegyülettartalomnak köszönhető. Szerteágazó jótékony tulajdonságai között szerepel az emésztés-serkentés, keringésfokozás, hőtermelés növelés, kórokozó ellenes hatás, sőt még a boldogsághormont is kedvezően befolyásolja, így az örömérzet növelésében is szerepet játszik. A fogyókúra eredményességét két oldalról is tudja támogatni. Az egyik a hőtermelő tulajdonság, amelynek révén több kalóriát használ fel a szervezet, másik az enyhe étvágycsökkentő hatás.

A fent említett három egzotikus növény egyike sem tekinthető fogyókúrás csodaszernek, azonban, együttes alkalmazása sokat tehet hozzá a testtömeg-csökkentő programok sikeréhez.

Dr. Boros Szilvia, PhD. sport-szakorvos, főiskolai docens


Kapcsolódó termékek