Keresés befejezése

Gyógynövénytár

Búzafű

Latin név: Triticum aestivum

Népies név: nincs

Angol név: wheatgrass

Növényi tulajdonságok: A pázsitfűfélék családjába tartozik, 0,5-1,6m-re nő.

Hasznos rész: néhány napos hajtása

Előfordulás: a világon szinte mindenhol

Kémiai tulajdonság: a laetril (ciánvegyület) vagy más néven B17-vitamin rodonáz enzim segítségével lebontja a daganatos sejteket.

Hatóanyagok: klorofill, E-, K-, C-, B-vitaminok, köztük B17-vitamin, 18 féle enzim, linolsav (50%), linolénsav (5%), olajsav (25%), foszfatidok, szterol, polifenolok. A legzsengébb hajtások hatóanyagtartalma a legnagyobb.

Hatások: klorofill tartalmánál fogva javítja a sejtek oxigénfelvételét, javítja az immunvédelmet, az anyagcserét, gyorsítja a regenerációt, véd a daganatos betegségekkel szemben, méregtelenít, lassítja az öregedési folyamatokat

Javasolt: migrénes fejfájás, ill. klimax esetén, daganatos betegségek megelőzésére, ízületi gyulladásokra, immunrendszer erősítésre, méregtelenítésre.

Ellenjavallt: nem ismert

FONTOS: rákos betegségek kezeléséhez adagja akár négyszeresére emelhető

Homeopátiás alkalmazás: nem jellemző

Érdekességek:

  1. A búzafűnek magas a B17-vitamin tartalma, amely nem más, mint egy ciánvegyület. Hatására a daganatos sejtek lebomlanak, az épek tápanyaghoz jutnak.
  2. A B17-vitamin másik neve laetril vagy amigdalin. A csonthéjas gyümölcsök magja tartalmazza. Megtalálható a mandulában, valamint a sárgabarack, szilva magjában is. A ciántartalmuk viszont olyan kevés, hogy mérgezést, káros hatást gyakorlatilag nem okoz.