BENEFITT Gluténmentes Lisztkeverék, Házi fehérkenyér 1000g
Original price was: 1.989 Ft.1.392 FtCurrent price is: 1.392 Ft.
Gluténmentes kenyérliszt valódi fehérkenyér ízvilággal, egyszerű, otthoni kenyérsütéshez. Tápláló és jóízű összetevőit speciális étrendet követők igényeihez válogattuk: a gluténmentes táplálkozásban jól ismert összetett szénhidrátokat (kukoricakeményítő, rizsliszt), értékes rostot (útifűmaghéj), növényi fehérjét (borsó fehérje) és egy csipet Himalája sót tartalmaz.
- könnyen kezelhető lisztkeverék
- akár nagyméretű kenyerekhez is
- természetes módon glutén- és laktózmentes
- széleskörűen felhasználható
- Leírás
- További információk
- Viszonteladói információk
Leírás
- gluténmentes
- szójamentes
- tejmentes
- kenyérhez, zsömléhez és bagetthez
- hosszan friss
- tojásmentes, tartósítószermentes
GLUTÉNMENTES Kenyér lisztkeverék
Fehér házikenyérhez
Nettó tömeg: 1000 g
Hozzávalók 1db kenyérhez:
- 300g GLUTÉNMENTES Kenyér lisztkeverék
- 2g szárított élesztő
- 2 evőkanál növényi olaj (olívaolaj ajánlott)
- 220 ml langyos víz
Elkészítési javaslat 1db nagyobb kenyérhez:
Az élesztőt alaposan keverje el a kimért liszttel, majd adja hozzá a folyékony hozzávalókat. Alapos átgyúrást követően 25 percig, letakarva pihentesse a tésztát (25-30 fokon). Formázzon kenyeret a tésztából és kb. 40 perc alatt süsse készre 180 fokon.
Extra tippek:
Szórja meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, így könnyebb a gyúrás és a formázás. A kenyér héja rópogósabbra és barnára sül, ha a javasolt sütési időt követően a felszínét növényi olajjal átkeni és 200 fokon, felső sütéssel újabb 10-15 percig süti. A frissen sült kenyeret rácson hagyja kihűlni, majd ezt követően szeletelje.
Elkészítési javaslat 1db nagyobb kenyérhez:
Kenyérsütő gépben: A langyos vizet és a növényi olajat öntse a kenyérsütő keverő tartályába. Egy külön edénybe mérje ki a kenyérlisztet, keverje hozzá a porélesztőt, majd óvatosan öntse a tál tartalmát a keverő tartályba. „Alap” vagy „gluténmentes” programon indítsa el a készüléket (kb. 2-2,5 óra a teljes program).
Extra tippek:
Amennyiben ropogós héjú kenyeret szeretne sütni, a program leteltével indítsa el pluszban csak a sütési programot (kb. 15 perc), vagy vegyek ki óvatosan a formából a kenyeret (ilyenkor még forró!) és hagyományos sütőben, felső sütéssel, süsse újabb 10-15 percig, 200 fokon.
Megjegyzés, tanácsok:
- Kenyérsütő gépenként eltérő lehet a programok hossza és a ciklusok száma, de általában az „Alap” program 2 dagasztási és kelesztési, illetve egy sütési ciklust tartalmaz. A beállításoknál javasoljuk a közepes méretű kenyér (700-750g), közepesen átsütve és kb. 2-2,5 óra sütési idő opciók választását.
- Kérjük vegye figyelembe, hogy a különböző típusú kenyérsütő gépeknek eltérhetnek a keverő tartály és keverő lapát méretei, így előfordulhat, hogy az összetevőkből arányosan valamennyivel kevesebbet vagy többet kell bemérni a gép kialakításának megfelelően.
Bátran kísérletezzen kisebb vagy nagyobb kenyerek, bagettek, zsömlék készítésével is, ebben az esetben igény szerint növelje vagy csökkentse a sütési időket, illetve arányosan változtassa az alapanyagok mennyiségét is!
Összetevők:
kukoricakeményítő, fehér rizsliszt, dextróz, borsófehérje, himalája kristálysó, útifűmaghéj liszt, stabilizátorok (hydroxi-propil-metilcellulóz, guargumi).
Mentes üzem: Előállító üzemünkben búzát és egyéb gluténforrást, szóját, tojást, tej- és tejszármazékokat nem használunk fel.
Tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1385 kJ (330 kcal)
- Zsír: <0.5 g
ebből telített zsírsavak: 0.2 g - Szénhidrát: 76 g
ebből cukor: 5.5 g - Rost: 1.6 g
- Fehérje: 4.7 g
- Só: 3.0 g
Nettó tömeg: 1000 g
Tárolás: szobahőmérsékleten (15-25° C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárja vissza a termék csomagolását.
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év)
További információk
Tömeg | 1,022 kg |
---|
Gyártja és Forgalmazza: BGB Interherb Kft. 1136 Budapest, Tátra u. 25. Info vonal: 06 1/3-339-339
E-mail: info@interherb.hu
Vonalkód: 5999542646201