Keresés bejefejezése

Magazin

Chia magolaj

Chia magolaj

A chia magolaj a chia magjából nyert olaj. Alkalmazásának gyökerei a maja, ill. a dél-amerikai indián kultúrába nyúlnak, 5500 évre tekintenek vissza. Vallási rituálék során, valamint a népi gyógyításban és az ókori kozmetikumokban is jelen volt. Napjainkban az Európa Parlament funkcionális élelmiszernek deklarálja.

Három egzotikus növény, a fogyókúrádhoz

Három egzotikus növény, a fogyókúrádhoz

Chili, fahéj, keserűnarancs. Mi az eredményes fogyókúra titka? Kell hozzá egy jó, személyre szabott étrend, mozgásprogram és némi segítség az új generációs étrend-kiegészítők közül. Ki gondolná, hogy három, hazánkban, a diétákban kevéssé ismert egzotikus növény is sokat tehet hozzá a fogyókúra sikeréhez!

Immunrendszeri egyensúly megőrzésének praktikái a téli hónapokra

Immunrendszeri egyensúly megőrzésének praktikái a téli hónapokra

A téli időszakban, különösen a változékony (hirtelen felmelegedés, lehűlés) időjárás miatt nagyobb fertőzésveszélynek vagyunk kitéve. Vírusok és baktériumok széles spektruma kering a levegőben, melyek legtöbbször a légutakat veszik célba. Hogyan előzhető meg a légúti betegségek kialakulása? Mit tegyünk a rendszeres visszaesés megakadályozása érdekében?

Az antioxidánsok védelmező szerepe

Az antioxidánsok védelmező szerepe

Antioxidánsoknak nevezzük mindazokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és egyéb vegyületeket, amelyek megóvják sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásaival szemben. Az alábbiakban azokról a tudományos eredményekről számolunk be, amelyek az antioxidánsok betegségek kialakulásában, megelőzésében, kezelésében betöltött szerepét hangsúlyozzák.

Króm

Króm

A króm az emberi szervezet számára létfontosságú nyomelem. Számos természetes forrásban megtalálható, mégis igen keveset fogyasztunk belőle.

B-vitaminok

B-vitaminok

A B-vitaminok közé 12 különféle vegyület tartozik, amelyek közül nyolc tekinthető esszenciálisnak, négy pedig nem létfontosságú, mivel szervezetünk is képes előállítani. Struktúrájuk eltérő, mégis egymás társaságában, azonos természetes forrásokban lelhetők fel és számos azonos feladat hárul rájuk.

Édesítők, egyszerű cukrok és más szénhidrátok

Édesítők, egyszerű cukrok és más szénhidrátok

A szénhidrát szervezetünk fő energiaforrása. Az agyműködéshez is nélkülözhetetlen. Szénhidrátok csoportjába tartoznak a cukrok és a keményítő, melyet természetes formában a gabonafélékben (gabona magvak, kenyérfélék, rizs, tészta), gyümölcsökben, zöldségfélékben, tejben és tejtermékekben, mézben találhatunk meg. Nem mindegy, hogy melyiket választjuk, mivel hasznosulásuk mértéke, felszívódásuk sebessége nem megegyező.

Kollagén és hyaluronsav, a feszes bőr titka?

Kollagén és hyaluronsav, a feszes bőr titka?

Bőrünk 75%-át kollagén alkotja. E jelentős vízmegkötő tulajdonságú összetett fehérje a bőr struktúrájának nélkülözhetetlen vázanyaga. A napsugárzás, a légszennyezés és az öregedési folyamatok nemtől függetlenül lassítják a kollagén termelést, melynek első jelei a bőr öregedése és megfakulása, a mimikai ráncok megjelenése a csontok mozgását lehetővé tévő porcszerkezet elvékonyodása. A kollagén szájon át történő adása csökkentheti az életkorral járó mimikai ráncok mélységét, fokozhatja a bőr folyadéktartalmát.

Lap: 1 / 8