Fahéjas mini fánk
Hozzávalók (20 db):
- 100 g Benefitt Fánk lisztkeverék
- 150 ml langyos tej
- ½ tk cukor
- 20 g élesztő
- 1 csipet só
- 1 tk fahéj
- 2 db tojás
- 20 g Benefitt Paleo Cukorhelyettesítő
- 2 ek kókuszolaj
Forgatáshoz:
- 50 g olvasztott vaj
- 50 g Benefitt Paleo Cukorhelyettesítő
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
A langyos tejbe cukrot tesszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Egy keverőtálba beletesszük a 2 tojást, a 2 evőkanál kókuszolajat, 1 csipet sót, a 100 g Benefitt Fánk lisztkeveréket, 20 g Paleo Cukorhelyettesítőt végül az élesztős tejet robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
10 percig letakarva pihentetjük.
A tésztát kinyomózsákba kanalazzuk, a mini formát lefújjuk sütőspray-vel, és beletöltjük a tésztát a formába.
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg. Sütőrácson hagyjuk hűlni.
Közben megolvasztjuk a vajat, egy másik edényben összekeverjük a Paleo Cukorhelyettesítőt a fahéjjal. Egy ecset segítségével megkenjük a fánkokat olvasztott vajjal és beleforgatjuk a fahéjas keverékbe.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=rD9ZI6L4X6Q[/embedyt]
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.