Keresés befejezése

Szénhidrátcsökkentett Piskóta

Szénhidrátcsökkentett Piskóta

Szénhidrátcsökkentett Piskóta

 

Hozzávalók

  • 400 g lisztkeverék
  • 1 db közepes sárgarépa meghámozva, lereszelve le (de lehet pl. alma, birsalma, körte, banán stb.)
  • 1 db közepes cékla meghámozva, lereszelve (de lehet pl. alma, birsalma, körte, banán stb.)
  • 2 kiskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál Benefitt paleo cukorhelyettesítő
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • kb. 2 dl növényi tej

Elkészítés:

Verjük fel habosra a tojásokat. Adjuk hozzá a céklát, a sárgarépát, a vaníliaaromát, a sütőport, a paleo cukorhelyettesítőt és keverjük össze. Majd apránként adjuk hozzá a lisztkeveréket és a növényitejet.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a masszát (de lehet muffin formában is) és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssük kb. 15-20 percig.

Tipp1: Vanília helyett tehetünk bele holland kakaóport is.

Tipp2: Hamis, vegán csoki öntettel is tálalhatjuk: turmixoljunk össze a datolyát, aszaltszilvát, pici mézet és kókusztejszínt és öntsük le vele a piskótát/muffint.