Keresés befejezése

Szénhidrátcsökkentett kenyér

Szénhidrátcsökkentett kenyér

Szénhidrátcsökkentett kenyér

 

Hozzávalók

  • 400 g lisztkeverék
  • 4 db nagyobb sárgarépa meghámozva, lereszelve (de lehet más zöldség is pl. cékla, karalábé stb.)
  • 2 evőkanál napraforgómag
  • 5 db tojás
  • 0.5 dl kókuszolaj
  • 1 kiskanál só
  • 5 g élesztő
  • kb. 2 dl langyos víz

Elkészítés

Tegyük egy nagy tálba a lisztkeveréket, a lereszelt sárgarépát, a napraforgómagot, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a tojásokat! Kezdjük el gyúrni és apránként adjuk hozzá a langyos vizet.

Gyúrjuk össze alaposan a tésztát, hagyjuk pihenni 10 percig konyharuhával letakarva.

Utána sütőpapírral bélelt tepsibe formázzuk meg a kenyeret vagdossuk be egy picit a tetejét, kenjük le vízzel és a 220 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssük 10 percig. Utána vegyük le 180 fokra a sütőt, a kenyereket szurkáljuk meg hústűvel és süssük aranybarnára kb. 20-30 perc (sütőtől függ a sütési idő).

Ebből az adagból 2 kenyér jön ki.