Tenger gyümölcsei citromos-borsos spagetti
3-4 személyre | Előkészítés: 5 perc | Főzési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag (200 g) Slim Spagetti / Penne / Fettuccine tésztahelyettesítő
- 2 fej apróra vágott újhagyma
- 2 citrom leve és héja
- 3 csapott evőkanál INTERHERB GURMAN kókuszzsír
- 300 g bébi tintahal, megtisztítva és apróra vágva
- 4 evőkanál száraz fehérbor
- 300 g tőkehal filé, felkockázva
- 300 g héjában főtt kagyló
- 3 tojás
- 1 evőkanál friss, aprított petrezselyem
- 25 g parmezán sajt
Az elkészítés módja:
Készítsük el a Slim Pasta tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint (Öntsük le a folyadékot, és folyóvízben alaposan öblítsük át szűrő segítségével).
Pirítsuk meg az újhagymát kókuszzsíron ki lángon 5 percig. Adjuk hozzá a bébi tintahalat és kevergessük további 2-3 percig, majd öntsük hozzá a bort és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Ezt követően fedjük le és lassú tűzön főzzük további 15 percig, míg a tintahal teljesen át nem sül. Ízesítsük borssal.
Ha a tintahal már elég lágy, adjuk hozzá a tőkehalat és a kagylót, melegítsük át azokat, és keverjük bele a petrezselymet. Verjük fel a tojásokat és keverjük össze a parmezánnal egy tálban.
Süssük szárazra a tésztát egy serpenyőben, adjuk hozzá a tojásokat és keverjük, míg a tojások megfőnek. Ezután adjuk hozzá a tintahalat, a kagylót és a halas keveréket. Adjuk hozzá a citrom levét és héját, majd keverjük át alaposan 1-2 percig a tálalás előtt.
Díszítsük petrezselyemmel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Slim Penne tésztahelyettesítővel - 684 kcal
Hagyományos pennével - 1169 kcal
485 kalóriát spórolhat
gluténmentes
Tápérték adatok:
Energia tartalom: 684 kcal
Fehérje: 76.0 g
Szénhidrát: 8.0 g
Zsír: 38.0 g
Telített zsír: 7.5 g
Nátrium: 2.8 g
Élelmi rost: 7.8 g