Keresés befejezése

Fánk

Fánk

Fánk:

 

Hozzávalók kb. 5db fánkhoz:

  • 100g Benefitt Fánk lisztkeverék
  • 150ml tej
  • 1 csipet cukor (Benefitt nádcukor)
  • 1 csipet só (Benefitt Himalája só)
  • 10g élesztő
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 20g Benefitt cukorhelyettesítő

 

Elkészítési javaslat:

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben egy csipetnyi cukorral. A kimért lisztkeverékhez hozzáadjuk a tojásokat, a cukorhelyettesítőt, a sót és a felfutatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, majd legalább 10 percig kelesztjük letakarva, szobahőmérsékleten. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk ki és ismét pihentetjük néhány percig. A fánkok közepébe ujjal vagy egy formával lyukakat készítünk, majd felforrósított zsiradékban oldalanként kb. egy percig sütjük őket, míg aranybarnára nem sülnek. Kiszedjük konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsöpöghessen, majd ízlés szerint tálaljuk.

 

Extra tipp: Még különlegesebbé tehetjük fánkunkat, ha egy kisebb almát és céklát lereszelve hozzáadunk a tésztához, így intenzívebb és különlegesebb ízélményt kapunk.