Keresés befejezése

Keresett szó: trombózis

Az antioxidánsok védelmező szerepe

Antioxidánsoknak nevezzük mindazokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és egyéb vegyületeket, amelyek megóvják sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásaival szemben. Az alábbiakban azokról a tudományos eredményekről számolunk be, amelyek az antioxidánsok betegségek kialakulásában, megelőzésében, kezelésében betöltött szerepét hangsúlyozzák.

Fitonutriensek

A bőséges zöldség és gyümölcsfogyasztás élettani jelentőségét, betegségmegelőző szerepét szinte megszámlálhatatlanul sokféle tudományos kutatási eredménye alátámasztja. A jótékony ételek közös jellemzője, hogy bioaktív vegyületeket – fitonutrienseket - hordoznak, amelyek képesek szervezetünk működését számos irányból megtámogatni.

A memória hanyatlás természetes gyógymódja

Az életkor előrehaladtával nő a memória részleges vagy teljes elvesztésének esélye. Azonban nem csak idősebb korban, hanem akár a fiatalabb életévekben is bekövetkezhet súlyos érzelmi trauma vagy agyi károsodás következtében. A memóriahanyatlás emlékezetkieséssel (amnézia), feledékenységgel, memóriacsökkenéssel írható le. Hogyan védekezhetünk ellene?

A sokoldalú l-karnitin

Az l-karnitin hatásai három pontban foglalhatók össze. Lássuk, miről is van szó!

Kakaó

A kakaó Mexikóból származik, ahol az inkák, maják és aztékok az istenek italaként tartották számon. A csokoládé vaníliával és cukorral ízesített változatát először Colombus ismertette meg az európai lakossággal. Akkoriban afridiziákumként és energiafokozó ínyencségként fogyasztották. A II. világháború alatt napi három szelet csokoládét írtak elő az amerikai katonák számára.

Lenmagolaj

A lenmagolaj méltán került be a modern, korszerű táplálkozás funkcionális élelmiszereinek éléskamrájába, mivel a növények között kimagasló omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik.
Lap: 1 / 2