Keresés befejezése

Keresett szó: linolsav 

Chia magolaj

A chia magolaj a chia magjából nyert olaj. Alkalmazásának gyökerei a maja, ill. a dél-amerikai indián kultúrába nyúlnak, 5500 évre tekintenek vissza. Vallási rituálék során, valamint a népi gyógyításban és az ókori kozmetikumokban is jelen volt. Napjainkban az Európa Parlament funkcionális élelmiszernek deklarálja.

Chia (Salvia hispanica)

A chia – más néven azték zsálya – kedvező zsírsavösszetétele révén fontos szerepet játszhat a reformtáplálkozásban. Lássuk, miről is van szó!

Szezámmag

A szezámmag enyhén édeskés ízével, értékes zsírsavösszetételével méltó kiegészítője a mindennapi étrendnek. Minden szervre hat, különösen a csontokra, bőrre gyakorol kedvező hatást.

Feketekömény olaj

A feketekömény botanikai neve „Nigella sativa” a boglárkafélék (Ranunculaceae) családjából származik. A pikkelysömör, ekcéma, allergiás panaszok enyhítésére, immunrendszer védelmének megfelelő biztosítására alkalmazható.

Olajfa

Az olajfa a mediterrán vidékek jellegzetes, örökzöld növénye, amelynek levelei legalább olyan jótékonyak, mint a terméséből sajtolt olívaolaj. Levelének főzetét nem csak magas-vérnyomásra, székletlazításra, hanem a reumás és köszvényes fájdalmak enyhítésére is alkalmazzák.

Len (lenmag)

A len jótékony hatásainak ismerete az ókorba nyúlik vissza. Görögországban kelések puhítására alkalmazták. Külsőleg és belsőleg is ajánlották, pl. köhögéscsillapításra, méhgyulladás kezelésére, leégett bőr nyugtatására egyaránt. Hildegard von Bingen sebkezelésre ajánlotta.
Lap: 1 / 2