Keresett szó: gesztenye
Élelmiszereink cukortartalma
2017.
június
25.
A cukor az édes ízért felelős vegyületek, egyszerű szénhidrátok általános elnevezése. A cukrok közé szűkebb értelemben monoszacharidok (glükóz, fruktóz, galaktóz) és a diszacharidok (szukróz, maltóz és laktóz) tartoznak. A szukróz nem más, mint az asztali cukor, a laktóz a tejcukor, a maltóz a malátacukor.
Gesztenye (szelíd)
2014.
április
27.
A szelídgesztenye a bükkfafélék családjába tartozik. Cseranyag tartalma révén összehúzó tulajdonsággal jellemezhető, ezért külsőleg sebek kezelésére alkalmas. Emellett hasmenés és köhögés esetén is adható. Napjainkban azonban inkább homeopátiás szerekben találhatjuk meg.
A lúgosítás gyakorlata (1. rész)
2011.
szeptember
05.
A lúgosítás módszerei közt számos változatot megkülönböztethetünk, amelyek azonban élesen nem különíthetők el egymástól. Legyen szó bármelyik módszerről, az étkezés – különösen a zöld leveles növények és más zöldségek, gyümölcsök - mindegyikben kulcsszerepet kap.
Vadgesztenye
2011.
július
13.
A vadgesztenye a vénás betegségek (visszér, aranyér) hatékony ellenszere, de amellett a napvédő krémek egyik főkomponense, mivel véd a káros napsugarakkal szemben. A lábszárfekély, ödémák, ízületi gyulladások, rándulás kezelésében is segít. A Kalmil nevű visszér kenőcs egyik főkomponense.
A weboldalon található sütikkel (cookie) kapcsolatos információk
Webes áruházunk sütiket* használ, melyek az oldal zavartalan működéséhez, kényelmes használatához és statisztikai adatok gyűjtéséhez szükségesek.
* A süti (cookie) olyan kisméretű adatfájl, melyet a böngésző tárol az Ön számítógépén.