Keresés befejezése

Keresett szó: brokkoli

A keresztesvirágzatúak jótékony hatásai

Számos tudományos vizsgálat eredménye bizonyította, hogy az ú.n. keresztesvirágú zöldségfélék (pl. a brokkoli, karfiol, káposzta, bimbóskel) hozzájárulnak az egészségmegőrzéshez.

A fényvédelem modern módszerei

Napjainkban egyre nagyobb szerepet játszik a bőr védelmezése a túlzott fényhatásokkal, sugárzásokkal szemben. Nem véletlenül, hiszen a bőr daganatos betegségeinek előfordulási gyakorisága meredek emelkedést mutat. Mindez javarészt a károsító UV sugárzásnak köszönhető. Az alábbiakban a bőrvédelem modern módszereit ismertetjük.

Fitonutriensek

A bőséges zöldség és gyümölcsfogyasztás élettani jelentőségét, betegségmegelőző szerepét szinte megszámlálhatatlanul sokféle tudományos kutatási eredménye alátámasztja. A jótékony ételek közös jellemzője, hogy bioaktív vegyületeket – fitonutrienseket - hordoznak, amelyek képesek szervezetünk működését számos irányból megtámogatni.

Gyógynövények szerepe a daganatos betegségek kezelésében

Sajnálatos tény, hogy a világ szinte minden pontján – különösen a kedvezőtlen szociális körülmények között élők körében – a daganatos betegségek előfordulási gyakorisága évről évre emelkedést mutat. A nyugati orvoslás kezelési lehetőségei mellett sokan alternatív utakat keresnek gyógyulásukhoz, amelyek között a gyógynövények alkalmazása nagy hangsúlyt kap.

Kalcium

A kalcium a csontok és fogak szilárd vázát képezi. Az ásványi anyagok széles skálája között a legnagyobb mennyiségben képviselteti magát az emberi szervezetben. Számos létfontosságú élettani folyamatban működik közre.

Béta-karotin

A béta karotin az egyik legfontosabb természetes antioxidáns vegyület, amely a színes zöldségfélékben, gyümölcsökben lelhető fel. Fokozza az immunrendszer védelmét, szerepet játszik a szív-érrendszeri betegségek- szívinfarktus, stroke - megelőzésében. Lássuk miről is van szó!
Lap: 1 / 2