Keresés befejezése

Keresett szó: bioaktív

Fitonutriensek

A bőséges zöldség és gyümölcsfogyasztás élettani jelentőségét, betegségmegelőző szerepét szinte megszámlálhatatlanul sokféle tudományos kutatási eredménye alátámasztja. A jótékony ételek közös jellemzője, hogy bioaktív vegyületeket – fitonutrienseket - hordoznak, amelyek képesek szervezetünk működését számos irányból megtámogatni.

Keresztesvirágú növények a daganat-megelőzésben

A táplálkozás és a daganatos betegségek kialakulása közötti összefüggést számos tudományos közlemény eredménye alátámasztja. Az életmódbeli tényezők, mint például a túlzott alkohol és zsírbevitel, a dohányzás megsokszorozza bizonyos daganatos betegségek előfordulásának kockázatát. A gyümölcsök, zöldségfélék- különösen a keresztesvirágúak – fokozott bevitele azonban képes csökkenteni a gyomor, vastagbél, tüdő rosszindulatú daganatos elváltozásainak előfordulási gyakoriságát.

Lenmagolaj

A lenmagolaj méltán került be a modern, korszerű táplálkozás funkcionális élelmiszereinek éléskamrájába, mivel a növények között kimagasló omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik.

Ligetszépe olaj

A ligetszépe olajnak számos jótékony tulajdonsága ismert, amelyek közül kiemelendő a változókorban jelentkező hőhullámok enyhítése, a gyulladás- és vérnyomáscsökkentő hatás