Keresett szó: aminosav
Kollagén és hyaluronsav, a feszes bőr titka?
2019.
május
01.
Bőrünk 75%-át kollagén alkotja. E jelentős vízmegkötő tulajdonságú összetett fehérje a bőr struktúrájának nélkülözhetetlen vázanyaga. A napsugárzás, a légszennyezés és az öregedési folyamatok nemtől függetlenül lassítják a kollagén termelést, melynek első jelei a bőr öregedése és megfakulása, a mimikai ráncok megjelenése a csontok mozgását lehetővé tévő porcszerkezet elvékonyodása. A kollagén szájon át történő adása csökkentheti az életkorral járó mimikai ráncok mélységét, fokozhatja a bőr folyadéktartalmát.
A növényi alapú étrend
2018.
július
27.
A vegetáriánus és vegán étrend nyugodt szívvel ajánlható bárkinek, aki szívesen belevágna! Először álljanak itt a tények, hogy miért.
Édesítők, egyszerű cukrok és más szénhidrátok
2016.
július
05.
A szénhidrát szervezetünk fő energiaforrása. Az agyműködéshez is nélkülözhetetlen. Szénhidrátok csoportjába tartoznak a cukrok és a keményítő, melyet természetes formában a gabonafélékben (gabona magvak, kenyérfélék, rizs, tészta), gyümölcsökben, zöldségfélékben, tejben és tejtermékekben, mézben találhatunk meg. Nem mindegy, hogy melyiket választjuk, mivel hasznosulásuk mértéke, felszívódásuk sebessége nem megegyező.
Tejhelyettesítők a modern táplálkozásban
2016.
május
06.
Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a tehéntej helyettesítésére szolgáló természetes növényi italok, mint például a rizstej, zabtej, mandulatej. Mi jellemzi őket?
Chia (Salvia hispanica)
2016.
március
18.
A chia – más néven azték zsálya – kedvező zsírsavösszetétele révén fontos szerepet játszhat a reformtáplálkozásban. Lássuk, miről is van szó!
A weboldalon található sütikkel (cookie) kapcsolatos információk
Webes áruházunk sütiket* használ, melyek az oldal zavartalan működéséhez, kényelmes használatához és statisztikai adatok gyűjtéséhez szükségesek.
* A süti (cookie) olyan kisméretű adatfájl, melyet a böngésző tárol az Ön számítógépén.