Keresés befejezése

12 000 Ft felett ingyenes kiszállítás

Várható szállítási idő: megrendeléstől számított 2-5 munkanap

BENEFITT Szénhidrátcsökkentett Gluténmentes Pizza&Kenyérlángos lisztkeverék 500g

Kiszerelés: 1 db
Egységár: 1 480 Ft / db
1 644 Ft
1 480 Ft
( 2022.11.02. - 2022.11.30. )

Címkék:

SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT

Gluténmentes

Pizza és Kenyérlángos

Lisztkeverék

 

500 g

2-3 tepsihez

 

 

Piktogramok:

  • Gluténmentes                
  • Élesztő nélkül
  • Diétás

 

Selling pointok:

  • Megszokott, hagyományos ízek
  • Fehérjeforrás
  • Hosszan friss
  • Élelmi rostban gazdag
  • Kelesztést nem igényel

 

 

Nettó tömeg: 500 g

 

A diétás étrendet követők és gluténérzékenyek diétájába is tökéletesen beilleszthető lisztkeverékünk, melyből klasszikus vékony-tésztás pizza és ízletes kenyérlángos (langalló) egyaránt készíthető. Válogatott összetevőinek köszönhetően több, mint 30%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz a hagyományos pizza és kenyérlángos tésztáknál, viszont ízvilágában és a tészta textúrájában egyaránt ezeket idézi. Változatos szószokkal és feltétekkel elkészítve pedig egyenesen feledteti velünk, hogy egy reform élelmiszert fogyasztunk.

 

 

  • könnyen kezelhető lisztkeverék
  • sütőporral elkészíthető
  • természetes módon gluténmentes
  • széleskörűen felhasználható

 

Hozzávalók 1 tepsi pizzához vagy kenyérlángoshoz:

  • 200g SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT Pizza & Kenyérlángos lisztkeverék
  • 5g só (BeneFitt himalája só)
  • térfogatnövelők:
  • 4 db közepes méretű tojás (vagy 6db sárgája)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 200/300 ml langyos víz

 

Pizza elkészítési javaslat: A kimért hozzávalókat keverje el 200ml langyos vízzel, majd alapos összegyúrást követően pihentesse 15 percig. Olajos kézzel nyújtsa ki a tésztát a kívánt vastagságúra, majd helyezze sütőpapírral borított tepsibe vagy pizzasütő formára. Ízlés szerint gazdagítsa szószokkal és különféle feltétekkel, majd légkeveréses sütőben 220 fokon süsse 20 perc alatt készre. A megadott sütési idők irányadóak.

 

 

Kenyérlángos (langalló) elkészítési javaslat: Egy keverőtálban dolgozza össze a felsorolt hozzávalókat 300ml vízzel, majd óvatosan keverje hozzá a habbá vert tojásokat is. Az így kapott hígabb tésztát kanalazza egy sütőpapírral bélelt tepsi formába és légkeveréses sütőben 190 fokon süsse 20 percig a tésztát. Vegye ki a sütőből és gazdagítsa ízlése szerint szószokkal és különféle feltétekkel, majd ezekkel együtt süsse további 5-10 percig, szükség szerint.  A megadott sütési idők irányadóak.

 

Extra tippek: Ha Ön nem fogyaszthat tojásfehérjét, akkor a 6db tojássárgáját próbálja habosítani és ezzel dolgozzon, ebben az esetben plusz folyadék hozzáadására lehet szükség.

 

Összetevők: tápióka keményítő, gluténmentes búzarost (búzanövény hajtásának szárából), barnarizs liszt, szezámmagliszt, útifűmaghéj liszt, stabilizátor (hydroxi-propil-metilcellulóz), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).

 

Előállító üzemünkben búzát és egyéb gluténforrást, szóját, tojást, tej- és tejszármazékokat nem használunk fel.

 

 

 

Tápérték 100 g termékben

Energia:                                        1173 kJ (293 kcal)

Zsír:                                                     2.6 g

   Ebből telített zsírsavak                  0.9 g

 Szénhidrát:                                        43 g

   Ebből cukor:                                    0.7 g           

Rost:                                                    28 g

Fehérje:                                              11 g

Só:                                                    0.25 g

 

 

Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év).

Tárolás: szobahőmérsékleten (15-25° C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárja vissza a termék csomagolását.

Gyártja és Forgalmazza: BGB Interherb Kft. 1136 Budapest, Tátra u. 25. Info vonal: 06 1/3-339-339

E-mail: info@interherb.hu

További információk és receptek:

www.benefittreform.hu

Facebook

 

Vonalkód: 599954264631­­_

Receptek

Pizza, serpenyőben, hasénak, sütőben

 

Pizza tészta:

 

Hozzávalók:

  • Benefitt Szénhidrátcsökkentett pizza és kenyérlángos lisztkeverék: 200 g
  • Benefitt himalája só: 5 g
  • tojás: 2 db
  • sütőpor 10 g
  • olívaolaj: 3-4 evőkanál
  • langyos víz: 300 ml
  • cukor: csipetnyi
  • kakukkfű (elhagyható)

 

Elkészítés:

 

Mérjük ki az alapanyagokat.

A pizza lisztkeverékhez adjuk hozzá a tojást, a sót, a sütőport, kevés langyos vizet, az olívaolajat és a kakukkfüvet, majd dolgozzuk ki a tésztát. Ha elkészült, letakarva legalább 30 percet pihentessük hűtőben. Pihentetés után újra dolgozzuk át, osszuk fel 2 részre és gombócozzuk ki.

Kézzel, vagy nyújtófával húzzuk vékonyra és helyezzük rá a pizza sütőlapra. Szórjuk rá a ragut és a mártást, majd 240 fokos, előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt süssük készre. Tálaljuk frissen és forrón.

 

 

 

Pizza szósz

 

Hozzávalók

  • 500 g friss paradicsom
  • 150 g olasz típusú paradicsom püré
  • 100 g vöröshagyma
  • 100 ml száraz vörös bor
  • 1 db citrom
  • 60 g cukornak megfelelő édesítő szer
  • só, frissen őrölt bors
  • 12 levél friss Bazsalikom, és ugyanekkora tömegnek megfelelő friss oregánó
  • Feltét ízlés szerint. Pl.: Mozzarella sajt, reszelt trappistasajt, juhtúró

 

Elkészítés:

A paradicsomot pici kockákra vágjuk össze. Az apróra vágott hagymát olívaolajban pirítsuk meg, majd a száraz vörös bort öntsük bele, amit teljesen forraljunk el. Adjuk hozzá a bazsalikomot, citromfüvet, oregánót. Öntsük rá a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot. Pirítsuk meg, csepegtethetünk bele citromlevet, adjuk hozzá a kevés édesítőszert és forraljuk össze.

A)

Klasszikus pizza

 

Hozzávalók:

  • 4 db vizes mozzarella golyó
  • 200 g juhsajt
  • 200 g trappista sajt
  • Pici olívaolaj a kinyújtott tészta megkenéséhez

 

Elkészítés:

A tésztát nyújtsuk ki és kenjük meg olívaolajjal. Kenjük rá az elkészült pizza szószt, majd tegyük rá az igény szerinti feltéteket. Fektessük rá a felkarikázott mozzarella sajtot, csipkedjük rá a juhsajtot. Szórjuk meg a trappista sajttal.

Előmelegített 230 C-fokos sütőben süssük készre.

 

B)

Calzone

 

Hozzávalók:

  • 4 db calzonénak elegendő pizza tészta
  • 4 adag pizza szósz
  • 150 g cukkini
  • 150 g Zeller gumó
  • 1 cs újhagyma
  • 150 g padlizsán
  • 150 g koktél paradicsom
  • 150 g sárgarépa
  • 4 db mozzarella

 

A cukkinit vágjuk kisebb hasábokra, a sárgarépát vékonyabb karikákra. A padlizsánt és a zellergumót is kockázzuk fel. A zöldségeket olívaolajon pirítsuk meg, tegyünk rá egy kis őrölt borsot.

 

A pizzatészta egyik felére tegyük rá a zöldségeket és locsoljuk meg a pizzaszósszal. A pizza másik felét hajtsuk a töltelékre a szélét nyomkodjuk le, majd 230 C-fokos sütőben süssük készre.

 

C)

Szilvalekváros, grillkolbásszal töltött pizza falatok

 

Hozzávalók:

  • 4 db pizzának megfelelő mennyiségű tészta
  • 400 g virslibélbe töltött vékony grill kolbász
  • 100 g szeletelt bacon
  • 150 g sűrű szilvalekvár

 

Elkészítés:

A pizzatésztát vágjuk kisebb rombuszokra és kenjük meg vékonyan szilvalekvárral. Tegyük bele a grill kolbászt. Tekerjük fel a tésztát, majd tekerjük bele bacon szalonnába. Süssük készre 230 C-fokos sütőben.

 

0 hozzászólás