Keresés befejezése

12 000 Ft felett ingyenes kiszállítás

Várható szállítási idő: megrendeléstől számított 2-5 munkanap

BENEFITT Szénhidrátcsökkentett Gluténmentes Lángos lisztkeverék 500g

Kiszerelés: 1 db
Egységár: 1 480 Ft / db
1 644 Ft
1 480 Ft
( 2022.11.02. - 2022.11.30. )

Címkék:

A Benefitt Lángos lisztkeverék segítségével a nyári szabadság és szünidő elmaradhatatlan lángosát idéző reform élelmiszer készíthető, a hagyományos recepthez képest jelentősen lecsökkentett szénhidrát tartalommal, gluténmentes összetevőkből. A megszokott módon, rövid idő alatt, egyszerűen és gyorsan megsüthetjük családunk kedvencét, amit akár diétás étrendet követők, vagy gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak. 

Összetevők:
gluténmentes búzarost (búzanövény hajtásának szárából), barnarizs liszt, tápiókakeményítő, útifűmaghéj liszt, szezámmagliszt, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)

Tárolási, felhasználási feltételek:
Szobahőmérsékleten (15-25° C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek számára nem hozzáférhető helyen tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárja le a termék csomagolását.
Tápérték 100 g termékben
Energia:                                        1067 kJ (267 kcal)
Zsír:                                                       1,5g
 amelyből telített zsírsavak   0,4g
 Szénhidrát:                                         36g
amelyből cukrok:                0,2g             
Rost:                                                     43g
Fehérje:                                               5.8g
Só:                                                        0,4g
 

Származási hely: Magyarország

Recept

GLUTÉNMENTES Lángos szaftos tarjával, salátával 

Lángos recept

Hozzávalók 4 db-hoz:

  • Benefitt gluténmentes lángos lisztkeverék: 150 g
  • tej: 130ml
  • Benefitt nádcukor: kevés, 1 g
  • Benefitt Himalaja só: csipetnyi 0,5 g
  • Gluténmentes szárított élesztő, vagy friss gluténmentes Budafoki élesztő: 12 g
  • olaj a tésztába: 3g
  • egész tojás: 2 db (vagy 4 db sárgája)
  • olaj a sütéshez: 0,4 l

Elkészítés:

A langyos cukros tejben felfuttatjuk a friss élesztőt. (A száraz élesztőt a kimért lisztbe keverjük bele a langyos tejjel együtt.)

Ha elindult, hozzáadjuk a kimért lángos lisztkeverékhez, sózzuk, beleöntjük az olajat, a 2 db egész tojást, jól összedolgozzuk, majd 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.

Nyújtófával 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval, vagy üvegpohárral tetszőleges méretre szaggatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük.

Szaftos tarja

Hozzávalók:

  • 600 g sertés tarja
  • 200 g vöröshagyma
  • 80 g füstölt szalonna
  • só, őrölt bors
  • 8 g őrölt piros Paprika
  • 100 g paradicsom,
  • 100 g TV paprika
  • sótlan alaplé
  • mustár

Elkészítés:

A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk. Szórjuk meg borssal, sóval, és piros paprikával. A szalonnából olvasszuk ki a zsírt, majd szűrjük le a szalonna zsírját. A szalonnazsírban süssük elő a tarját. A nagyobb szalonna darabokat tegyük vissza a húshoz, majd a megpirult tarja szeleteket vegyük ki a zsírból.

Pirítsunk a sülő zsiradékban apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Piríthatunk bele egy kevés paradicsompürét is, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel sótlan alaplével, forraljuk fel és tegyünk bele egy kanálnyi mustárt. Pároljuk bele a kis kockára vágott paradicsomot és TV paprikát. Ha szükséges, öntsük fel még egyszer alaplével. Tegyük bele a húst, fedjük le és pároljuk készre.

Saláta

Hozzávalók:

  • 100 g füstölt kenyér szalonna
  • 300 g tejföl, vagy tejmentes lencsetejföl vagy kókusz joghurt
  • 1 db közepes jégsaláta

Elkészítés:

A kis kockára vágott füstölt kenyérszalonnát pirítsuk ki, adjuk hozzá a tejfölhöz, majd keverjük össze a vékonyabb csíkokra vágott jégsalátával.

Tálalás:

Alulra tegyük a lángost, amire rátesszük a szelet húst, meglocsoljuk a hús szaftjával, majd a tetejére halmozzunk a salátából.

0 hozzászólás