Keresés befejezése

9000 Ft felett ingyenes kiszállítás

Várható szállítási idő: megrendeléstől számított 1-3 munkanap

BENEFITT Gluténmentes Lisztkeverék, Házi fehérkenyér 1000g

Kiszerelés: 1 db
Egységár: 1 752 Ft / db
Bruttó ár:
1 752 Ft

„Már kenyérsütő gépben is”

BENEFITT GLUTÉNMENTES

Kenyér lisztkeverék

1000 g

 

3db nagyobb kenyérhez

 

Piktogramok:

  • gluténmentes
  • szójamentes
  • tejmentes

 

Selling pointok:

  • jól megszokott íz
  • kenyérhez, zsömléhez és bagetthez
  • hosszan friss
  • tojásmentes, tartósítószermentes

 

GLUTÉNMENTES Kenyér lisztkeverék

Fehér házikenyérhez

Nettó tömeg: 1000 g

 

Gluténmentes kenyérliszt valódi fehérkenyér ízvilággal, egyszerű, otthoni kenyérsütéshez. Tápláló és jóízű összetevőit speciális étrendet követők igényeihez válogattuk: a gluténmentes táplálkozásban jól ismert összetett szénhidrátokat (kukoricakeményítő, rizsliszt), értékes rostot (útifűmaghéj), növényi fehérjét (borsó fehérje) és egy csipet Himalája sót tartalmaz.

 

  • könnyen kezelhető lisztkeverék
  • akár nagyméretű kenyerekhez is
  • természetes módon glutén- és laktózmentes
  • széleskörűen felhasználható

 

Hozzávalók 1db kenyérhez:

  • 300g GLUTÉNMENTES Kenyér lisztkeverék
  • 2g szárított élesztő
  • 2 evőkanál növényi olaj (olívaolaj ajánlott)
  • 220 ml langyos víz

 

Elkészítési javaslat 1db nagyobb kenyérhez:

Elkészítés hagyományos sütőben: Az élesztőt alaposan keverje el a kimért liszttel, majd adja hozzá a folyékony hozzávalókat. Alapos átgyúrást követően 25 percig, letakarva pihentesse a tésztát (25-30 fokon). Formázzon kenyeret a tésztából és kb. 40 perc alatt süsse készre 180 fokon.  

 

Extra tippek:

Szórja meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, így könnyebb a gyúrás és a formázás. A kenyér héja rópogósabbra és barnára sül, ha a javasolt sütési időt követően a felszínét növényi olajjal átkeni és 200 fokon, felső sütéssel újabb 10-15 percig süti. A frissen sült kenyeret rácson hagyja kihűlni, majd ezt követően szeletelje.

 

Elkészítési javaslat 1db nagyobb kenyérhez:

Elkészítés kenyérsütő gépben  A langyos vizet és a növényi olajat öntse a kenyérsütő keverő tartályába. Egy külön edénybe mérje ki a kenyérlisztet, keverje hozzá a porélesztőt, majd óvatosan öntse a tál tartalmát a keverő tartályba. „Alap” vagy „gluténmentes” programon indítsa el a készüléket (kb. 2-2,5 óra a teljes program).

 

Extra tippek:

Amennyiben ropogós héjú kenyeret szeretne sütni, a program leteltével indítsa el pluszban csak a sütési programot (kb. 15 perc), vagy vegyek ki óvatosan a formából a kenyeret (ilyenkor még forró!) és hagyományos sütőben, felső sütéssel, süsse újabb 10-15 percig, 200 fokon.

 

Megjegyzés, tanácsok:

  • Kenyérsütő gépenként eltérő lehet a programok hossza és a ciklusok száma, de általában az „Alap” program 2 dagasztási és kelesztési, illetve egy sütési ciklust tartalmaz. A beállításoknál javasoljuk a közepes méretű kenyér (700-750g), közepesen átsütve és kb. 2-2,5 óra sütési idő opciók választását.
  • Kérjük vegye figyelembe, hogy a különböző típusú kenyérsütő gépeknek eltérhetnek a keverő tartály és keverő lapát méretei, így előfordulhat, hogy az összetevőkből arányosan valamennyivel kevesebbet vagy többet kell bemérni a gép kialakításának megfelelően.

 

Bátran kísérletezzen kisebb vagy nagyobb kenyerek, bagettek, zsömlék készítésével is, ebben az esetben igény szerint növelje vagy csökkentse a sütési időket, illetve arányosan változtassa az alapanyagok mennyiségét is!

 

Összetevők: kukoricakeményítő, fehér rizsliszt, dextróz, borsófehérje, himalája kristálysó, útifűmaghéj liszt, stabilizátorok (hydroxi-propil-metilcellulóz, guargumi).

 

Mentes üzem: Előállító üzemünkben búzát és egyéb gluténforrást, szóját, tojást, tej- és tejszármazékokat nem használunk fel.

 

Tápérték 100 g termékben

Energia:                                        1385 kJ (330 kcal)

Zsír:                                                     <0.5 g

   Ebből telített zsírsavak                  0.2 g

 Szénhidrát:                                        76 g

   Ebből cukor:                                    5.5 g           

Rost:                                                    1.6 g

Fehérje:                                              4.7 g

Só:                                                        3.0 g

 

Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év)

Tárolás: szobahőmérsékleten (15-25° C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárja vissza a termék csomagolását.

Gyártja és Forgalmazza: BGB Interherb Kft. 1136 Budapest, Tátra u. 25. Info vonal: 06 1/3-339-339

E-mail: info@interherb.hu

www.interherb.hu

FB ikon/interherb

 

Vonalkód: 599954264620­­_

 

Receptek

 


Kapcsolódó termékek



A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!


Regisztráció


0 hozzászólás