Keresés befejezése

12 000 Ft felett ingyenes kiszállítás

Várható szállítási idő: megrendeléstől számított 2-5 munkanap

BENEFITT Szénhidrátcsökkentett Gluténmentes Fánk lisztkeverék 500g

Kiszerelés: 1 db
Egységár: 2 190 Ft / db
Bruttó ár:
2 190 Ft

Címkék:

 

A Benefitt Fánk lisztkeverék segítségével klasszikus szalagos fánk és amerikai fánk egyaránt készíthető, az eredetihez képest lecsökkentett szénhidrát tartalommal, gluténmentes összetevőkből. A megszokott módon, rövid idő alatt, egyszerűen és gyorsan megsüthetjük családunk kedvencét, amit akár diétás étrendet követők, vagy gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.       

Összetevők: gluténmentes búzarost (búzanövény hajtásának szárából), tápiókakeményítő, kókuszliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéj liszt, aroma (vanília), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).   

Tárolás: Szobahőmérsékleten (15-25° C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek számára nem hozzáférhető helyen tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárja le a termék csomagolását. szezámmagliszt  

Tápérték 100 g termékben
Energia:                                        1125 kJ (281 kcal)
Zsír:                                                       1,3g
 amelyből telített zsírsavak   0,8g
 Szénhidrát:                                         40g
amelyből cukrok:                2,2g             
Rost:                                                     45g
Fehérje:                                               4,9g
Só:                                                        0,4g
 

Receptek

Vörös boros pulykacomb, gluténmentes burgonya fánkkal, angol parajjal

Burgonya fánk

Hozzávalók

  • 500 g főtt burgonya (és főzőleve)
  • 300 g Benefitt szénhidrátcsökkentett gluténmentes fánk lisztkeverék
  • só, frissen őrölt bors
  • 20 g élesztő
  • 2 db tojás

Az áttört héjában főtt burgonyát, a fánk lisztkeveréket, a tojást tegyük keverőtálba, ízesítsük sóval őrölt borssal. A burgonya főzővizében felfuttatott élesztőt egy kevés zsiradékot hozzáadva keverjük össze a tésztát. Hagyjuk pihenni, majd kanállal kiszaggatva bő zsiradékban süssük aranybarnára.

 

Vörösboros pulykacomb

  • 1000 g pulykacomb filé
  • 150 g vörös hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 200 g sárgarépa
  • 100 g fehér répa
  • 100 g Zeller gumó
  • 50 g zsiradék (lehet: étolaj, sertés-, vagy liba-kacsazsír)
  • 300 ml száraz vörösbor
  • 50 ml paradicsompüré
  • 200 g zöldség, vagy húsalaplé
  • 4 db babérlevél
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 g szárított, vagy 8-10 szál friss kakukkfű

Elkészítés

A pulykacomb filét sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsiradékban süssük elő. A sülő pulykához tehetünk egy kevés füstölt szalonnát is. Amíg a hús pirul, összevágjuk a sárgarépát, zellert, vöröshagymát, fehérrépát nagyobb darabokra.

A megpirult pulykacombot vegyük ki és a visszamaradt zsiradékban pirítsuk meg a zöldségeket. A megpirult zöldségeket vegyük ki, majd a forró zsiradékban pirítsunk fokhagymát, tegyük bele a paradicsompürét, a kakukkfüvet, babérlevelet. Öntsük fel a vörösborral, alap lével és tegyük bele vissza a húst. Sózzuk és visszateszünk a hús mellé néhány hagymát, szalonnát. Fedjük le fóliával és 1 órára tegyük a 160 fokra előmelegített sütőbe. Mielőtt elkészül, adjuk hozzá az előpirított zöldségeket, és kb. 20 perc alatt pároljuk készre.

 

Angol parajet

Hozzávalók:

  • 400 g spenót levél
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • 40 ml étkezési olaj

Elkészítés:

A spenót leveleket forró serpenyőben kevés zsiradékon megroppantjuk. Ízesítsük sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával.

Tálalás

A pulykát szeleteljük fel. A spenótot halmozzuk a tányérra és tegyünk mellé zöldségeket. Tegyük rá a felszeletelt húst a zöldségekre, és a mártással locsoljuk meg az ételt. A fánkot vágjuk félbe és tegyük a zöldség és a hús tetejére. 



A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!


Regisztráció


0 hozzászólás