Keresés befejezése

Keresett szó: omega-3

Chia magolaj

A chia magolaj a chia magjából nyert olaj. Alkalmazásának gyökerei a maja, ill. a dél-amerikai indián kultúrába nyúlnak, 5500 évre tekintenek vissza. Vallási rituálék során, valamint a népi gyógyításban és az ókori kozmetikumokban is jelen volt. Napjainkban az Európa Parlament funkcionális élelmiszernek deklarálja.

Chia (Salvia hispanica)

A chia – más néven azték zsálya – kedvező zsírsavösszetétele révén fontos szerepet játszhat a reformtáplálkozásban. Lássuk, miről is van szó!

Halolaj

A halakban számos létfontosságú vitamin (B-, E-, D-vitamin), ásványi anyag (magnézium, kálium, kalcium), fehérje és nem utolsó sorban esszenciális zsírsav található. Ez utóbbi csoportba tartozik az EPA és DHA, amelyek az ú.n. omega-3 zsírsavak csoportjában foglalnak helyet.

A magas-vérnyomás természetes gyógymódja

Az emberek többsége nincs tisztában a magas vérnyomás veszélyeivel, sőt viszonylag kevesen sorolják a betegségek közé. Pedig egy életet veszélyeztető betegségről van szó. Az alábbiakban a magas vérnyomást csökkentő étrend-kiegészítőkről, természetes vegyületekről írunk.

A memória hanyatlás természetes gyógymódja

Az életkor előrehaladtával nő a memória részleges vagy teljes elvesztésének esélye. Azonban nem csak idősebb korban, hanem akár a fiatalabb életévekben is bekövetkezhet súlyos érzelmi trauma vagy agyi károsodás következtében. A memóriahanyatlás emlékezetkieséssel (amnézia), feledékenységgel, memóriacsökkenéssel írható le. Hogyan védekezhetünk ellene?

Lenmagolaj

A lenmagolaj méltán került be a modern, korszerű táplálkozás funkcionális élelmiszereinek éléskamrájába, mivel a növények között kimagasló omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik.
Lap: 1 / 2