Keresett szó: brokkoli
Szelén hatása
2021.
március
24.
Kevesebb, mint 1 mg mennyiségben található meg az emberi testben, ezért nyomelemnek tekinthető, ellentétben például a foszforral, sóval vagy kalciummal, amelyek az ásványi anyagok között szerepelnek.
A keresztesvirágzatúak jótékony hatásai
2014.
február
08.
Számos tudományos vizsgálat eredménye bizonyította, hogy az ú.n. keresztesvirágú zöldségfélék (pl. a brokkoli, karfiol, káposzta, bimbóskel) hozzájárulnak az egészségmegőrzéshez.
A fényvédelem modern módszerei
2012.
március
27.
Napjainkban egyre nagyobb szerepet játszik a bőr védelmezése a túlzott fényhatásokkal, sugárzásokkal szemben. Nem véletlenül, hiszen a bőr daganatos betegségeinek előfordulási gyakorisága meredek emelkedést mutat. Mindez javarészt a károsító UV sugárzásnak köszönhető. Az alábbiakban a bőrvédelem modern módszereit ismertetjük.
Fitonutriensek
2012.
február
06.
A bőséges zöldség és gyümölcsfogyasztás élettani jelentőségét, betegségmegelőző szerepét szinte megszámlálhatatlanul sokféle tudományos kutatási eredménye alátámasztja. A jótékony ételek közös jellemzője, hogy bioaktív vegyületeket – fitonutrienseket - hordoznak, amelyek képesek szervezetünk működését számos irányból megtámogatni.
Gyógynövények szerepe a daganatos betegségek kezelésében
2012.
január
10.
Sajnálatos tény, hogy a világ szinte minden pontján – különösen a kedvezőtlen szociális körülmények között élők körében – a daganatos betegségek előfordulási gyakorisága évről évre emelkedést mutat. A nyugati orvoslás kezelési lehetőségei mellett sokan alternatív utakat keresnek gyógyulásukhoz, amelyek között a gyógynövények alkalmazása nagy hangsúlyt kap.
A weboldalon található sütikkel (cookie) kapcsolatos információk
Webes áruházunk sütiket* használ, melyek az oldal zavartalan működéséhez, kényelmes használatához és statisztikai adatok gyűjtéséhez szükségesek.
* A süti (cookie) olyan kisméretű adatfájl, melyet a böngésző tárol az Ön számítógépén.