Keresés befejezése

Keresett szó: b-vitamin

Köles, az elfeledett gabona

Ez a méltatlanul elfelejtett gabona nagyon tápláló, értékes tápanyagokban gazdag, sokféle módon felhasználható és olcsó. Régen Magyarországon az egyik legjelentősebb gabona volt.

Keserűnarancs

A keserűnarancs görcsoldó, nyugtató, lázcsillapító, fertőtlenítő hatást fejt ki. Likőrök és a fekete tea aromájának fokozására is alkalmazzák. Az emésztési folyamatokat serkenti, a görcsös haspuffadás kezelésében is élenjár.

Három egzotikus növény, a fogyókúrádhoz

Chili, fahéj, keserűnarancs. Mi az eredményes fogyókúra titka? Kell hozzá egy jó, személyre szabott étrend, mozgásprogram és némi segítség az új generációs étrend-kiegészítők közül. Ki gondolná, hogy három, hazánkban, a diétákban kevéssé ismert egzotikus növény is sokat tehet hozzá a fogyókúra sikeréhez!

Csipkebogyó

Talán különösnek tűnik, hogy a csipkebogyó a több mint 100 féle rózsafaj egyikének, a gyepűrózsának –más néven csipkerózsának - termése. Napjainkban magas C-vitamin tartalma miatt fogyasztják tea, valamint étrend-kiegészítő formájában.

B-vitaminok

A B-vitaminok közé 12 különféle vegyület tartozik, amelyek közül nyolc tekinthető esszenciálisnak, négy pedig nem létfontosságú, mivel szervezetünk is képes előállítani. Struktúrájuk eltérő, mégis egymás társaságában, azonos természetes forrásokban lelhetők fel és számos azonos feladat hárul rájuk.

Édesítők, egyszerű cukrok és más szénhidrátok

A szénhidrát szervezetünk fő energiaforrása. Az agyműködéshez is nélkülözhetetlen. Szénhidrátok csoportjába tartoznak a cukrok és a keményítő, melyet természetes formában a gabonafélékben (gabona magvak, kenyérfélék, rizs, tészta), gyümölcsökben, zöldségfélékben, tejben és tejtermékekben, mézben találhatunk meg. Nem mindegy, hogy melyiket választjuk, mivel hasznosulásuk mértéke, felszívódásuk sebessége nem megegyező.
Lap: 1 / 3